Home / Featured / Πρώτα ΑΣΕΠ, έπειτα δυο χρόνια επιμόρφωση και μετά μόνιμος διορισμούς

Πρώτα ΑΣΕΠ, έπειτα δυο χρόνια επιμόρφωση και μετά μόνιμος διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 1:43 μμ Μάιος 26th, 2016  


asep2

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πρώτα ΑΣΕΠ και μετά διετή εισαγωγική επιμόρφωση προτείνει η Επιτροπή του Διαλόγου για την Παιδεία αφού αναφέρει ότι βραχυπρόθεσμα, και αξιοποιώντας το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο η επιτροπή κατέληξε στις παρακάτω προτάσεις: Διετής υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση όσων πρωτο-διορίζονται στην εκπαίδευση μετά τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν αναλαμβάνουν, ως δόκιμοι, εκπαιδευτικό έργο σχολεία και παράλληλα θα παρακολουθούν το πρόγραμμα επιμόρφωσης.

Στο τέλος της διετούς επιμόρφωσης, με βάση τις προβλεπόμενες δοκιμασίες θα παρέχεται πιστοποίηση, η οποία θα επιτρέπει στον/στην εκπαιδευτικό να αναλάβει ως μόνιμος διδακτικό και παιδαγωγικό έργο. Μάλιστα η Επιτροπή προτείνει το παραπάνω επιμορφωτικό πρόγραμμα με παραλλαγές να εφαρμοστεί σε όσους διοριστούν την ερχόμενη χρονιά, δεδομένου ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί θα διαθέτουν εμπειρία της σχολικής τάξης.

Η υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση είναι υποχρεωτική ως απαραίτητη προϋπόθεση

α) υποστήριξης των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών και

β) κάλυψης των ενδεχόμενων κενών της αρχικής εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική πράξη. Υποχρεωτική και για το κράτος που πρέπει να την παρέχει και για τους νεοδιόριστους που θα πρέπει να την παρακολουθήσουν.

• Η υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση έχει διετή διάρκεια κατά τη οποία ο/η εκπαιδευτικός θα έχει το καθεστώς του δόκιμου εκπαιδευτικού. Το καθεστώς αυτό προβλέπεται και τώρα με βάση τον Ν. 3848/2010, αρ. 4.

• Η εισαγωγή του/της εκπαιδευτικού στο σχολείο θα γίνεται με βάση μια νέα διαδικασία επιλογής σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση γίνεται με δοκιμασία λαμβάνοντας υπόψη ότι η υπάρχουσα διαδικασία του ΑΣΕΠ χρειάζεται ουσιαστικές βελτιώσεις). Στη δεύτερη φάση οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν αναλαμβάνουν, ως δόκιμοι, εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία και παράλληλα παρακολουθούν το πρόγραμμα επιμόρφωσης. Η τρίτη φάση τοποθετείται στο τέλος της διετούς επιμόρφωσης, όπου με βάση τις προβλεπόμενες δοκιμασίες θα παρέχεται πιστοποίηση θα επιτρέπει στον/στην εκπαιδευτικό να αναλάβει ως μόνιμος το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο. Στην περίπτωση που αποτύχει, θα του παρέχεται μια δεύτερη ευκαιρία. Στις ελάχιστες αυτές περιπτώσεις θα εξετάζεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά ώστε να διερευνηθούν λύσεις προσανατολισμού σε διοικητικές εργασίες στην εκπαίδευση. Η πιστοποίηση θα παρέχεται από κατάλληλο φορέα με την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

 

 


 

3 Σχόλια

  1. σιγα να μη κανουμε αλλα δεκα χρονια σπουδες και επιμορφωση..
    σταματηστε τους φασιστικους νομους οσο ειναι καιρος

    • Αυτοι ειναι χειροτεροι απο τη Διαμαντοπουλου. Και μονο ψεματα πριν εκλεγουν! Ξυλο αγριο θελουν!
      ΘΑ δινουμε εξετασεις μια ζωη για 650ε σε οποιοδηποτε κολομερος της χωρας. Ωραια! Τελεια!

  2. Ναι έχω πτυχίο μεταπτυχιακο διδακτορικό μετά θα διαβάζω για να δώσω ασεπ και αν περάσω θα κάνω αλλά 2 χρονια επιμόρφωση…… τι καθηγήτρια θα γινω? Πυρηνικής φυσικής?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...