Home / Featured / Προς εξομοίωση μοριοδότησης μεταθέσεων εκπαιδευτικών ΠΕ με ΔΕ;

Προς εξομοίωση μοριοδότησης μεταθέσεων εκπαιδευτικών ΠΕ με ΔΕ;

Δημοσιεύτηκε: 2:18 μμ Μάιος 19th, 2016  


sxoleiomathimamathitesdaskaloskathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

H ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου μεταθέσεων θα εξετάσει την εξομοίωση της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών Π.Ε. κατ’ αντιστοιχία με εκείνη της Δ.Ε.      

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή ενώ σημειώνει ότι ο νόμος δεν προβλέπει διπλασιασμό σε δυσπρόσιτα σχολεία, αλλά μόνο σε σχολικές μονάδες, οι οποίες εντάσσονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες μοριοδότησης (Θ΄ και Ι΄ για την Π.Ε. και ΙΑ΄ και ΙΒ΄ για τη Δ.Ε.). Η διάταξη περί αυτοδίκαιης ένταξης συγκεκριμένων σχολικών μονάδων της Π.Ε. στις αντίστοιχες κατηγορίες μοριοδότησης της Δ.Ε. αίρει εν μέρει την ανισομέρεια στη μοριοδότηση μεταξύ των σχολικών μονάδων των δύο βαθμίδων. Ως προς τη συγκεκριμένη περίπτωση της Αλοννήσου, οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου λαμβάνουν 10 μόρια, που είναι και τα ανώτερα για τις σχολικές μονάδες της Π.Ε.

Σύμφωνα με την παρ. 8α του άρθρου 16 του Π.Δ. 50/1996, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1  του Π.Δ. 39/1998 «α. Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατατάσσονται σε δέκα κατηγορίες, τις Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Η, Θ, Ι και οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατατάσσονται σε δώδεκα (12) κατηγορίες, τις Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Η, Θ, Ι, ΙΑ και ΙΒ΄ με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση των αρμοδίων Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων…»

Σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη καθίσταται σαφές ότι, δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως προς τις κατηγορίες μοριοδότησης.

 Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 4283/14 «Για το σχολικό έτος 2014-2015, δημόσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν εντάσσονται στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ της οικείας βαθμίδας, αλλά η πλησιέστερη σε αυτές σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στην κατηγορία μοριοδότησης ΙΑ΄ ή IB΄, αυτοδικαίως εντάσσονται: α. στην κατηγορία Θ΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΑ΄ και β. στην κατηγορία Ι΄, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΒ΄.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...