Home / HEADER-NEWS / Πρέπει να παρθούν μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

Πρέπει να παρθούν μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

Δημοσιεύτηκε: 9:52 πμ Μάιος 6th, 2016  


ekpaideytikos

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πρέπει, λοιπόν, να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε μέσα σε αυτό το πλαίσιο ρεαλιστικά να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Τα παραπάνω ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Γαβρόγλου.  Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πλαίσιο στο οποίο ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Έρευνα, σημειώνοντας τα εξής:

Η απόλυτη προτεραιότητα που δίνει η Κυβέρνηση –και είμαι σίγουρος ότι δεν είναι μόνο η Κυβέρνηση- είναι να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Είναι μία εθνική μας υποχρέωση αυτή η παθογένεια ως προς το άνοιγμα των σχολείων να παύσει μια για πάντα. Άρα, προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, να αρχίσει η πανεπιστημιακή χρονιά με όσο λιγότερα προβλήματα γίνεται. Προφανώς και γνωρίζουμε ότι χωρίς γενναία χρηματοδότηση και κανονικούς διορισμούς των εκπαιδευτικών δεν μπορούν ούτε τα σχολεία, αλλά ούτε και τα ΑΕΙ να επιτελέσουν τον βασικό τους προορισμό. Πρέπει, λοιπόν, να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε μέσα σε αυτό το πλαίσιο ρεαλιστικά να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Στο νομοσχέδιο όπως έχει γράψει το xenesglosses.eu υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις για την Α/θμια και Β/θμια στο πλαίσιο, όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση εξοικονόμησης δαπανών. Σε νέα μάλιστα τροπολογία – γέφυρα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση υπάρχει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ θα μπορούν να συμπληρώνουν ωράριο και στην Α/θμια, εκτός της Β/θμιας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...