Home / HEADER-NEWS / Πως θα επιτευχθεί η κατάργηση των πανελλαδικών

Πως θα επιτευχθεί η κατάργηση των πανελλαδικών

Δημοσιεύτηκε: 9:29 πμ Μάιος 24th, 2016  


panelladikes5

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τον τρόπο με τον οποίο θα οδηγηθούμε σταδιακά στην κατάργηση των πανελλαδικών παρουσίασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Διαλόγου κ. Λιάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ. Το τρίπτυχο των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες προέκυψαν μετά από εκτενή ανάλυση των στατιστικών στοιχείων είναι το εξής:

  1. Να δοθεί έμφαση σε αυτό που θέλει να σπουδάσει το παιδί, σε αυτό που είναι η κλήση του. Όσο πιο ώριμο είναι ένα παιδί τόσο μεγαλύτερη είναι η επιβράβευση. Ξέρετε από πού φαίνεται η ωριμότητα; Από το πόσες σχολές θα βάλει σε προτεραιότητα. Αν βάλει μια σχολή 100%, αν βάλει δυο σχολές 70% και ούτω καθεξής. Αν δεν είναι ώριμος αυτό χαμηλώνει που περίπου μηδενίζεται.
  2. Είναι η αλλαγή στο Λύκειο. Το Λύκειο μπορεί να γίνει ένα πολύ ισχυρό σχολείο που να εκτοπίσει το φροντιστήριο να έχει 3-4 ομάδες μαθημάτων διαφορετικής διαβάθμισης και μέσα από τον τρόπο των επιλογών των εργασιών να αποκτήσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις το κύρος που έχουν σε όλη  την Ευρώπη.
  3. Τρίτο σημείο είναι η εξασφάλιση της κινητικότητας μέσα στο πανεπιστήμιο. Να υπάρχει η δυνατότητα της κίνησης ώστε να μη χάνεις το χρόνο σου. Το δεύτερο είναι πρωτεύουσα και δευτερεύουσα ειδικότητα. Για παράδειγμα ιστορία πρωτεύουσα, φιλολογία δευτερεύουσα. Κοινοί τίτλοι από διάφορες επιστήμες που συγκλίνουν. Κάθε τμήμα μπορεί να κάνει περισσότερα προγράμματα ώστε οι φοιτητές μέσα από αυτά να έχουν μια ευελιξία στα πτυχία τους.

Ο κ. Λιάκος τόνισε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του Λυκείου με αξιόπιστες ενδοσχολικές εξετάσεις και επανέλαβε ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να δίνει έμφαση σε αυτό που θέλει να σπουδάσει ο κάθε φοιτητής και οι φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να «κυκλοφορούν» μέσα στο πανεπιστήμιο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...