Home / HEADER-NEWS / Παρουσιάστηκαν στη Βουλή οι αλλαγές που έρχονται στην Εκπαίδευση

Παρουσιάστηκαν στη Βουλή οι αλλαγές που έρχονται στην Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 10:26 πμ Μάιος 6th, 2016  


road-sign-1076229_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Υπουργείο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση παρουσίασε ο κ. Γαβρόγλου στην αρχική του τοποθέτηση στη Βουλή.

  1. Πρώτον, έχει ήδη αποφασιστεί ότι από το επόμενο σχολικό έτος θα υπάρχει ενιαίος τύπος ολοήμερου σχολείου, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα, με δεύτερη ξένη γλώσσα και με μαθήματα καλλιτεχνικής και αισθητικής αγωγής.
  2. Δεύτερον, έχουν ολοκληρωθεί οι επεξεργασίες για να αρχίσει να εφαρμόζεται, ήδη από τον Σεπτέμβριο, ένας ριζικός εξορθολογισμός του ωρολογίου προγράμματος των γυμνασίων. Όσοι έχετε την όποια σχέση μέσω παιδιών, συγγενών ή δική σας προσωπική με το γυμνάσιο, ξέρετε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα ως προς τον εξορθολογισμό των ωρολογίων προγραμμάτων και βεβαίως τον περιορισμό της έκτασης της διδακτέας ύλης.
  3. Επίσης, η διαφοροποίηση του τρόπου αξιολόγησης των μαθητών,
  4. Η αύξηση του αριθμού των εβδομάδων διδασκαλίας που θα επεκταθεί μέχρι το τέλος Μαΐου,
  5. Η ελάφρυνση του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος είναι ορισμένες από τις πρωτοβουλίες για να επιτευχθεί αυτός ο εξορθολογισμός για τα σχολεία,
  6. Επίσης, είναι έτοιμες και οι προτάσεις για τη διδασκαλία μαθημάτων, τα βιβλία των οποίων έχουν κριθεί απολύτως, μα απολύτως ακατάλληλα.
  7. Υπάρχει βεβαίως και το θέμα της επιμόρφωσης των καθηγητών, ιδιαίτερα στο μείζον θέμα, στο μείζον ζήτημα, που θίγεται πάλι εδώ από πολλές πτέρυγες
  8. Της συμπερίληψης και της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και στήριξης των μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.
  9. Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται πάλι να συμπληρώσει ένα άλλο αίτημα, το οποίο έχουμε ακούσει να εκφράζεται από πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς το διάστημα των τελευταίων μηνών, την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης των καθηγητών και της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Είναι πράγματα που οι καθηγητές, που βρίσκονται από το πρωί μέχρι το βράδυ στο σχολείο και δίνουν την τρομακτική μάχη να σταθεί η εκπαίδευση στα πόδια της, ζητάνε επιτακτικά.

Ο κ. Γαβρόγλου εξήγαγε το συμπέρασμα ότι η συγκρότηση των ολοήμερων σχολείων, ο ριζικός εξορθολογισμός του ωρολογίου προγράμματος στα σχολεία, ο περιορισμός της έκτασης της ύλης, η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση της εκπαιδευτικής μονάδας, ο ενιαίος χώρος έρευνας και εκπαίδευσης, μέρος του οποίου είναι και η αναβάθμιση των ΤΕΙ και ο νέος νόμος για τα μεταπτυχιακά, είναι το πλαίσιο στο οποίο έρχεται να κουμπώσει ή αν θέλετε το πρώτο νομοθέτημα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...