Home / HEADER-NEWS / «Ορατότης…μηδέν» (της Βίκυς Νικολούζου αν.Νηπιαγωγός –Ιστορικός)

«Ορατότης…μηδέν» (της Βίκυς Νικολούζου αν.Νηπιαγωγός –Ιστορικός)

Δημοσιεύτηκε: 7:32 μμ Μάιος 30th, 2016  


letter

Ορατότης…μηδέν” – της Βίκυς Νικολούζου αν.Νηπιαγωγός –Ιστορικός

Msc « Αυτισμός –πρώϊμη ανίχνευση,τεχνικές παρέμβασης»

Μία ακόμα σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και για πολλούς από εμάς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πιθανότατα να είναι και η τελευταία, καθώς οι υπολογισμοί του Υπουργείου Παιδείας μας δίνουν δυσοίωνα μηνύματα. Θεωρώ ,και θα συμφωνήσουν αρκετοί συνάδελφοι μαζί μου, πως διανύσαμε μία από τις δυσκολότερες χρονιές μας στην ελληνική εκπαίδευση. Εν μία νυχτί αποφασίστηκε η αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης μας και εν μία νυχτί και εμείς  οργανωθήκαμε και αντιδράσαμε άμεσα.

Ενημερωτικά υπομνήματα προς κάθε ενδιαφερόμενο, ραντεβού με βουλευτές ανά την Επικράτεια, καταλήψεις σε Περιφερειακές Δ/σεις και Α/θμιες σε όλη την Ελλάδα, εξώδικο στο Υπουργείο, τοπικά κανάλια, ραδιόφωνα….και ως δια μαγείας ο Υπουργός Παιδείας μη μπορώντας να αντέξει την πίεση αποσύρει την επίμαχη ρύθμιση και την επομένη των πανηγυρισμών, φέρνει στο τραπέζι του υποτιθέμενου διαλόγου ακόμα σκληρότερες ρυθμίσεις. Κατάργηση των ΕΑΕΠ, αλλαγή στην οργανικότητα των νηπιαγωγείων με αποτέλεσμα στην περιφέρεια να κινδυνεύουν με λουκέτα πολλά σχολεία που έδιναν πνοή στον τόπο, το ολοήμερο σχολείο που με αγώνες δημιουργήθηκε και στελεχώνεται κάθε χρόνο από αναπληρωτές  τείνει προς κατάργηση ή μάλλον προς αναγκαία αλλαγή στηριζόμενη στις νέες παιδαγωγικές θεωρίες????

Ποιου ψυχολόγου. ποιου ερευνητή…οι αριθμοί όμως δυστυχώς δε βγαίνουν…τους δυσκόλεψαν αλλά βρήκαν τη λύση με τις ρυθμίσεις…θα χρειαστούν 5-6 χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς ,έτσι δεν είναι???Θα ανέβει η ποιότητα παροχής γνώσεων της σχολικής τάξης με ένα τμήμα 28-30 μαθητών και έναν δάσκαλο εξουθενωμένο ή καλύτερα μία νταντά ούτε καν άμεσης δράσης. Και ο ίδιος δάσκαλος καλείται να διδάξει και λίγο πληροφορική, λίγα αγγλικά άντε και λίγα αραβικά!!!  Οι γονείς δεν έχουν καταλάβει ακόμα τη σοβαρότητα της κατάστασης…δυστυχώς ο Σεπτέμβρης δεν είναι μακριά.

Αρσένης, Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλος, Φίλης και δεν ξέρω ποιοι άλλοι θα έρθουν ακόμα, αποφασίζουν και υπογράφουν καταδίκες και θεωρούν πως είναι και απίστευτα πετυχημένοι…ΕΜΕΙΣ, ακόμα εδώ…περιμένουμε…ΤΙ ΑΡΑΓΕ…το αυτονόητο, τον μόνιμο διορισμό μας. Έχουν διαλύσει κυριολεκτικά το Δημόσιο σχολείο και συνεχίζουν…ακάθεκτοι. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ. Το χρονικό περιθώριο που είχαμε στη διάθεσή μας για να αντιδράσουμε ήταν πραγματικά ένα ολόκληρο απόγευμα. Ενωθήκαμε και δράσαμε. Αποδείξαμε πως μπορούμε να ακουστούμε ΜΟΝΟΙ μας, χωρίς τη στήριξη κανενός! Η ΔΟΕ αλήθεια που ήταν όλο αυτό το διάστημα? Απλός παρατηρητής, πίσω από την καραμέλα της έλλειψης ομοφωνίας…Και το αποκορύφωμα ήταν ότι  αποφάσισε την αποχώρησή της από τον Εθνικό Διάλογο, αφού προηγουμένως  προκήρυξε  και δυο, τρεις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις. Φωνάζαμε συνεχώς μέσω των εκπροσώπων μας στους τοπικούς συλλόγους για απεργία διαρκείας, αλλά εις μάτην …

Το συμπέρασμα από όλη αυτή την προσπάθεια ήταν να καταλάβουμε τη δύναμη μας, να καταλάβουμε πως ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και ας μην συμφωνούμε σε όλες τις διεκδικήσεις μας. Επίσης μέσα από αυτή την προσπάθεια απομονώσαμε «συναδέλφους» που υπέσκαπταν τα κεκτημένα μας, απομονώσαμε άτομα που δε μας στήριξαν και αδιαφόρησαν για τον  άνισο αγώνα μας ,εκπλαγήκαμε ευχάριστα από τη συνεργασία ατόμων, που ούτε το υπολογίζαμε…,γεννήθηκε  ένας νέος σύλλογος μέσα από αυτή την προσπάθεια των αναπληρωτών δασκάλων, και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι. Τελικά, έχουμε ο ένας τον άλλο…22.000 εκπαιδευτικούς, δεν τους λες και αμελητέα ποσότητα. Στις εκλογές των τοπικών συλλόγων μας δε μένουμε αμέτοχοι. Συμμετέχουμε ενεργά , ψηφίζουμε, έχουμε λόγο και άποψη. Καλή συνέχεια σε όλους με αγώνες και δυναμική παρουσία. Εμείς έχουμε τη ΔΥΝΑΜΗ, η νέα γενιά εκπαιδευτικών, που δεν επαναπαυόμαστε και οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας.

Αν πρυτανεύσει η ενότητα και η λογική , ίσως αρχίσει να υπάρχει ορατότητα, ξανά στον ορίζοντα!

…………………….

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...