Home / Featured / Νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών με δικαστικές αποφάσεις. Ποιοι άλλοι διορίζονται

Νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών με δικαστικές αποφάσεις. Ποιοι άλλοι διορίζονται

Δημοσιεύτηκε: 10:33 πμ Μάιος 14th, 2016  


1

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πριν μερικούς μήνες δικαιώθηκαν εκπαιδευτικοί και διορίστηκαν μετά από πολλά χρόνια με δικαστικές αποφάσεις. Φαίνεται ότι έρχονται και νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών με δικαστικές αποφάσεις, αφού κάτι τέτοιο αναφέρει και ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής σε ενημερωτικό του. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι» θα γίνουν κάποιοι διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από δικαστικές αποφάσεις».

470 ΝΕΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Όσον αφορά τις εκρεμμότητες του Υπουργείου Παιδείας, αυτές έχουν να κάνουν με το διορισμό των εκπαιδευτικών διοριστέων του 2008 οι οποίοι έχουν ΦΕΚ διορισμού. Σημειώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του στις 15 Απριλίου ανέφερε ότι «το ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες μόνιμου διορισμού 456 εκπαιδευτικών κατηγορίας διοριστέων, του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008».

ΙΟΥΝΙΟ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του xenesglosses.eu απαιτείται ακόμα κάποιο χρονικό διάστημα καθώς το Υπουργείο δεν έχει αποστείλει ακόμα τη σχετικη πρόσκληση κατί που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι εξ αυτών των εκπαιδευτικών να έχουν τοποθετηθεί σε κάποια άλλη θέση οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περάσει το Υπουργείο στην πρόσληψη επιλαχόντων.

Σημειώνουμε με την Υπουργική Απόφαση του Αυγούστου του 2015 η παράταση της μεταβατικής περιόδου για τους διορισμούς μέχρι τις 31 Αυγούστου 2016  αφορά τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ.

Όπως αποκάλυψε πρώτο το xenesglosses.eu αν και περιλαμβάνονταν σε τροπολογία του Υπουργείου  η κατάργηση των διορισμών με 30μηνο, 24μηνο, προϋπηρεσία αυτό τελικά δεν εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, ίσως γι αυτό και ο κ. Κορδής να περιλαμβάνει στις κατηγορίες για διορισμό – αναπληρωτές τους εξής:

  • Διοριστέοι διαγωνισμού ΑΣΕΠ (το 60% σύμφωνα με το σύστημα διορισμών μέχρι το 2010).
  • Αναπληρωτές για μόνιμο διορισμό (το 40% που ακολουθούν τους διοριστέους του ΑΣΕΠ).
  • 30μηνο: Αναπληρωτές που συμπλήρωσαν 30 μήνες προϋπηρεσία και τους δόθηκε η νομοθετική υπόσχεση διορισμού το 2008.
  • 24μηνο: αναπληρωτές που συμπλήρωσαν 24 μήνες προϋπηρεσία και είχαν και επιτυχία στον ΑΣΕΠ και τους δόθηκε η νομοθετική υπόσχεση διορισμού το 2008.
  • Κλειστός πίνακας πολυτέκνων αναπληρωτών και τους δόθηκε η νομοθετική υπόσχεση διορισμού το 2008.

Δεν καταργήθηκαν διατάξεις του νόμου για τους διορισμούς


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...