Home / Featured / Νέο σύστημα διορισμού με γραπτό ή με κριτήρια;

Νέο σύστημα διορισμού με γραπτό ή με κριτήρια;

Δημοσιεύτηκε: 9:02 πμ Μάιος 14th, 2016  


asep

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Νέο σύστημα διορισμών θα επεξεργαστεί το Υπουργείο Παιδείας το επόμενο σχολικό έτος μέσα από το οποίο θα γίνουν οι διορισμοί για το σχολικό έτος 2017-2018. Αυτό αναφέρθηκε τόσο σε τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Φίλη όσο και στις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Θα αναρωτηθούν πολλοί και γιατί δε γίνονται διορισμοί το 2016-2017;

Όπως είπε ο υπουργός χθες, ακόμα και τώρα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν είναι δυνατόν το Σεπτέμβριο να προχωρήσουν σε διορισμούς. Άρα οι διορισμοί θα πάνε για το μεθεπόμενο έτος. Πάμε τώρα στο νέο σύστημα διορισμών. Θα το επεξεργαστεί το Υπουργείο, θέλει χρόνο και θα ζητηθούν οι προτάσεις των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Ποιοι θα πρέπει να διοριστούν; Σύμφωνα με τον Υπουργό όσοι έχουν εργαστεί ως αναπληρωτές θα έχουν την ευκαιρία διορισμού. Ο Νίκος Φίλης αναγνωρίζει το γεγονός ότι οι λόγω της έλλειψης διορισμών οι χιλιάδες αναπληρωτές είναι αυτοί που στηρίζουν τα σχολεία. Βέβαια υπάρχουν και οι νέοι ενώ ο υπουργός θέλει ένα κοινωνικά δίκαιο σύστημα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ.

Πρίν λίγες μέρες από το Βήμα της Βουλής ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι χιλιάδες αυτοί εκπαιδευτικοί, που λειτουργούν υπό καθεστώς ομηρίας, θα είναι αυτοί που θα βρουν τη δυνατότητα διορισμού. “Εκπαιδευτικών οι οποίοι λειτουργούν υπό καθεστώς ομηρίας σήμερα και στους οποίους δίνουμε και πάλι την υπόσχεση –θα έλεγα τη δέσμευση καλύτερα– ότι θα είναι αυτοί που θα βρουν τη δυνατότητα διορισμού μέσα από το σύστημα διορισμού που θα έχουμε σύντομα, όταν δοθεί η δυνατότητα -και λέω ότι θα δοθεί συντόμως αυτή η δυνατότητα- για μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο μετά από τα τόσα χρόνια αδιοριστίας που μας καταδίκασαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις”.

Ο υπουργός δε φαίνεται να  είναι αρνητικός σε έναν γραπτό διαγωνισμό . Άλλωστε ποτέ δεν καταφέρθηκε δημόσια κατά του γραπτού διαγωνισμού. Σε συνέντευξη τύπου πριν λίγους μήνες είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνει γραπτός, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν προλαβαίνουν, δεν υπάρχει χρόνος.

Στη συνάντηση που είχε με την ΟΛΜΕ, όπως ενημέρωθηκε το xenesglosses.eu, ο υπουργός ρωτήθηκε επανειλημμένα με ποιον τρόπο θα γίνουν διορισμοί, ωστόσο ο υπουργός αρκέστηκε να πει με σύστημα ΑΣΕΠ χωρίς να διευκρινίζει αν θα είναι γραπτός ή με κριτήρια.

Υπάρχουν πολλοί συνεργάτες του υπουργού Παιδείας που επιθυμούν διαγωνισμό με κριτήρια και όχι γραπτό διαγωνισμό. Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα αν και το θέμα εξετάζεται από το Δεκέμβριο. Αναμένουμε λοιπόν την επόμενη χρονιά να δούμε που θα πάει το όλο θέμα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...