Home / Featured / Μεταπτυχιακό με χαμηλό κόστος για ξενόγλωσσους, αποφοίτους Ανθρωπιστικών κ.α.

Μεταπτυχιακό με χαμηλό κόστος για ξενόγλωσσους, αποφοίτους Ανθρωπιστικών κ.α.

Δημοσιεύτηκε: 9:32 πμ Μάιος 2nd, 2016  


ptyxio

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΔΩ

Μεταπτυχιακό με 4 κατευθύνσεις προσφέρει το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Πρόκειται για το ΜΠΣ με τίτλο «Επιστήμες της γλώσσας και του πολιτισμού» και τις ακόλουθες κατευθύνσεις:

α) Τεχνολογία και γλωσσική εκπαίδευση,
β) Μετάφραση, επικοινωνία και εκδοτικός χώρος,
γ) Λογοτεχνία, ιστορία και πολιτισμοί,
δ) Γλωσσικές διαταραχές και εκπαιδευτική παρέμβαση.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για τις 4 κατευθύνσεις λήγει στις 31.5.2016, όμως για τις κατευθύνσεις «Τεχνολογία και γλωσσική εκπαίδευση» και «Γλωσσικές διαταραχές και εκπαιδευτική παρέμβαση» θα υπάρξει επίσης δεύτερη περίοδος υποβολής αιτήσεων από 1.6.2016 έως 20.8.2016.

Χρονική διάρκεια σπουδών

Η φοίτηση στο Π.Μ.Σ. για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και για τις τέσσερεις (4) κατευθύνσεις διαρκεί τρία (3) διδακτικά εξάμηνα. Κατά τα δύο (2) πρώτα εξάμηνα οι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, όπως αυτό αναφέρεται στην Υ.Α. και στο άρθρο 3 του παρόντος Εσωτερικού Κανονισμού και κατά το τρίτο (3) εξάμηνο διεξάγουν έρευνα και συγγράφουν τη διπλωματική τους διατριβή ή την σχολιασμένη τους μετάφραση.

Τέλη εγγραφής

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον κανονισμό του ΜΠΣ ορίζονται τέλη εγγραφής για τους φοιτητές για την συμμετοχή τους στις λειτουργικές δαπάνες του προγράμματος. Ο φοιτητής, όταν εγγράφεται καταθέτει στην Γραμματεία του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας:

  • το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ για την εγγραφή του σε κάθε εξάμηνο φοίτησης μαθημάτων και το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ για την εγγραφή του στο εξάμηνο συγγραφής της μεταπτυχιακής του διατριβής (σσ σύνολο 1.300 ευρώ)
  • για την κατεύθυνση Γλωσσικές διαταραχές και εκπαιδευτική παρέμβαση ορίζεται το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ για εγγραφή στο εξάμηνο συγγραφής της μεταπτυχιακής του διατριβής (σσ σύνολο 1.500 ευρώ).

Οι φοιτητές εξακολουθούν να πληρώνουν τέλη εγγραφής μέχρι το εξάμηνο της αποφοίτησης ή της διαγραφής τους. Το ποσό αυτό μπορεί να τροποποιηθεί κάθε έτος και μετά από έγκριση της Γ.Σ.Ε.Σ. Φοιτητές άλλων Τμημάτων της ΦΛΣ και του ΑΠΘ που επιλέγουν (μετά από έγκριση του διδάσκοντα) μαθήματα του παρόντος μεταπτυχιακού προγράμματος και οι οποίοι προέρχονται από προγράμματα χωρίς τέλη εγγραφής καταβάλλουν τα τέλη εγγραφής που αντιστοιχούν στο μάθημα που επέλεξαν.

Δικαιολογητικά

α) Αντίγραφο Πτυχίου (σε περίπτωση που αυτό προέρχεται από ίδρυμα του εξωτερικού απαιτείται ισοτιμία από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.),

β) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας,

γ) Πιστοποιητικά ξένων γλωσσών,

δ) Βεβαιώσεις για το ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό έργο,

ε) Βιογραφικό σημείωμα ,

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών τους μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής της επιλογής των φοιτητών εκάστης κατεύθυνσης.

Ποιοι γίνονται δεκτοί σύμφωνα με το ΦΕΚ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ στο εν λόγω ΜΠΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων:

Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, Φιλολογίας και άλλων Τμημάτων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, Σπουδών της Πληροφορίας Πανεπιστημίων της  ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων  της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι των Τμημάτων Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο, Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας, Τουριστικών Επαγγελμάτων και Λογοθεραπείας των ΤΕΙ.

Περισσότερες πληροφορίες

Στην ιστοσελίδα

ΔΕΙΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΔΩ ΜΕΡΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...