Home / Featured / Μεταπτυχιακό με μαθήματα Παρασκευή -Σαββατοκύριακα χωρίς εξετάσεις εισαγωγής για εκπαιδευτικούς

Μεταπτυχιακό με μαθήματα Παρασκευή -Σαββατοκύριακα χωρίς εξετάσεις εισαγωγής για εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: 1:20 μμ Μάιος 9th, 2016  


ptyxio

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Ένα μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς χωρίς εξετάσεις για την εισαγωγή των ενδιαφερόμενων και με μαθήματα Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή, δέχεται αιτήσεις αυτή την περίοδο.  Πρόκειται για το ΜΠΣ: Διοίκηση Εκπαίδευσης (Education Management), του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας,  του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Διοίκηση Εκπαίδευσης (Education Management)»(Φ.Ε.Κ. 1919/ τ.Β’/08.09.2015) απονέμει:

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) «Διοίκηση Εκπαίδευσης /Education Management».
Αιτήσεις:
Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν Ηλεκτρονική Αίτηση Υποβολής Υποψηφιότητας για ένταξη στο Π.Μ.Σ. το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου 2016.
Το αποδεικτικό email της Αίτησης Υποψηφιότητας θα πρέπει να εκτυπωθεί και να κατατεθεί εντύπως μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. μέχρι 02/06/2016 ή να αποσταλούν (με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι 02/06/2016)στη διεύθυνση:
Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας
Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, 26334, Πάτρα
Δίδακτρα:

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. και την απόκτηση Μ.Δ.Ε. προβλέπονται συνολικά δίδακτρα 3.750 ευρώ τα οποία θα καταβάλλονται τμηματικά σύμφωνα με τα παρακάτω:

  • Με την εγγραφή προ-καταβάλλονται 1.000,00€.
  • Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου καταβάλλονται 1.000,00€.
  • Στο τέλος του δευτέρου εξαμήνου καταβάλλονται 1.000,00€.
  • Με την ολοκλήρωση του Π.Μ.Σ. καταβάλλονται τα υπόλοιπα 750,00€.

Τα δίδακτρα θα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Ιδρύματος και θα προσκομίζεται η σχετική απόδειξη στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.. Στην περίπτωση διακοπής της φοίτησης στο Π.Μ.Σ. δεν επιστρέφεται το μέρος των διδάκτρων που έχει καταβληθεί.

Μαθήματα- διάρκεια

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τρία (3) εξάμηνα φοίτησης. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εξαμήνων είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των διδακτικών μαθημάτων και κάθε άλλου είδους εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Π.Μ.Σ. Το τρίτο εξάμηνο διατίθεται αποκλειστικά για την εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας.

Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα επιτελείται στην έδρα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας, Παρασκευή απόγευμα και Σαββατοκύριακα λαμβάνοντας υπόψη την διαθεσιμότητα των εργαζομένων μεταπτυχιακών φοιτητών. Η φοίτηση ξεκινά τον Οκτώβριο 2016, και η δομή- διδασκαλία των μαθημάτων είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες εργαζόμενων φοιτητών. Ειδικότερα η εξέταση περιλαμβάνει στα περισσότερα μαθήματα ομαδικές και ατομικές εργασίες ενώ το εκπαιδευτικό υλικό σε όλα τα μαθήματα θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά στην Εκπαιδευτική Πύλη του eclass του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

Κριτήρια επιλογής:

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται από επιτροπή μελών (Ε.Π.) του Τμήματος, η οποία έχει συγκροτηθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης και την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του Π.Μ.Σ. Ο πίνακας επιτυχόντων επικυρώνεται από Συνέλευση του Τμήματος.

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται κυρίως με συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων:

  • Συνάφεια του Πτυχίου με το αντικείμενο του Προγράμματος.
  • Το βαθμό πτυχίου.
  • Τα ειδικά προσόντα των υποψηφίων, όπως αυτά προκύπτουν από τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. Τέτοια προσόντα είναι: η κατοχή διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου, η συναφής προϋπηρεσία στην εκπαίδευση, η κατοχή θέσης στελέχους της εκπαίδευσης (προϊσταμένου εκπαίδευσης, συμβούλου, διευθυντού και υποδιευθυντού σχολείου), το επιστημονικό και ερευνητικό έργο των υποψηφίων που είναι δημοσιευμένο σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά ή πρακτικά συνεδρίων, άλλο συγγραφικό έργο, η συμμετοχή σε συνέδρια με ανακοίνωση, η κατοχή άλλων πανεπιστημιακών πτυχίων πέραν του πρώτου, η κατοχή πτυχίου δεύτερης ξένης γλώσσας, η πιστοποιημένη γνώση χρήσης υπολογιστών, η οργάνωση καινοτόμων προγραμμάτων στο σχολείο και η συμμετοχή σε διακρατικά προγράμματα ανταλλαγών.
  • Την επίδοση του υποψηφίου στην συνέντευξη που θα υλοποιηθεί εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

Υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν και οι φοιτητές που δύναται να περατώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους στην εξεταστική του Ιουνίου. Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν την τελική αναλυτική τους βαθμολογία το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όπου θα φαίνεται ότι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και δεν εκκρεμεί κάποια υποχρέωση με το τμήμα τους για την λήψη του πτυχίου τους. Σε διαφορετική περίπτωση, αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία αξιολόγησης.

Αρμόδια για τον καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής των κριτηρίων αυτών, τον ορισμό συμπληρωματικών κριτηρίων ή τη διεξαγωγή εξετάσεων και συνεντεύξεων, τα αποτελέσματα των οποίων συνεκτιμώνται κατά την επιλογή είναι η Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο του ενιαίου κανονισμού λειτουργίας μεταπτυχιακών σπουδών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...