Home / Featured / Με διαδικασίες ΑΣΕΠ και ένας ενιαίος πίνακας ανά κλάδο για διορισμούς

Με διαδικασίες ΑΣΕΠ και ένας ενιαίος πίνακας ανά κλάδο για διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 12:06 μμ Μάιος 20th, 2016  


ste

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σε κάθε περίπτωση, η μοριοδότηση των εκπ/κων με μεσογειακή αναιμία (ομόζυγη ή δρεπανοκυτταρική) με επτά (07) μονάδες στους πίνακες που θα συνταχθούν με τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ, η οποία έχει θεσμοθετηθεί με τον Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ71 Α΄), δεν έχει ισχύσει μέχρι σήμερα λόγω της συνεχιζόμενης παράτασης της μεταβατικής περιόδου για λόγους έκτακτων δημοσιονομικών συνθηκών. Όμως, σύμφωνα με την αριθ. 527/2015 Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ καθώς και με την αριθ.4303/2015 Απόφαση του τμήματος Γ΄ του ΣτΕ οι διορισμοί (και οι προσλήψεις) εκπ/κων στη δημόσια εκπ/ση οφείλουν να γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσα από διαδικασίες διαγωνισμού ΑΣΕΠ και με την κατάρτιση ενός ενιαίου πίνακα για όλους τους υποψήφιους ανά κλάδο.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 24ΜΗΝΟ 30ΜΗΝΟ

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση που κατατέθηκε για την πρόταξη εκπαιδευτικών πασχόντων από μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο στην πρόσληψή τους ως αναπληρωτές.

Τέλος, όπως προκύπτει και από σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του (https://www.minedu.gov.gr/eidiseis/20008-26-04-16-nikos-filis-oi-proslipseis-anapliroton-tha-ginoun-me-to-persino-systima), το ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα προχωρήσει στην πρόσληψη αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος με βάση την περσινή διαδικασία,  αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 


 

Ένα σχόλιο

  1. Πως θα συσταθεί ενιαίος πίνακας αναπληρωτών ανά ειδικότητα, αφ’ ής στιγμής εξακολουθεί να ισχύει το κριτήριο της ημεροχρονολογίας κτήσης πτυχίου, το οποίο εισάγει και τη μη αξιολογική διάκριση τόσο ανάμεσα στους κατατασσόμενους στον Γ’ πίνακα, όσο και μεταξύ των υποψηφίων που εντάσσονται στον Β’ και στο Γ’ πίνακα αντίστοιχα; Αν δεν καταργηθεί εν τέλει η αντισυνταγματική διάταξη που να εισάγει ως κριτήριο κατάταξης την ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου και αν δεν εισαχθεί πλήρως η μοριοδότηση του βαθμού πτυχίου ισότιμα για όλους όσους εντάσσονται στους μέχρι σήμερα διακριτούς πίνακες, ενιαίος πίνακας δεν μπορεί να καταρτισθεί εκ των πραγμάτων, εφόσον ο μη έχων προϋπηρεσία, θα αποκλείεται ελλείψει δυνατότητας ένταξης και κατάταξής του στον μέχρι σήμερα ισχύοντα πίνακα Β’. Η μόνη συνταγματική λύση θα ήταν η κατάργηση της ημεροχρονολογίας πτυχίου και η προσμέτρηση του βαθμού πτυχίου ώστε να μπορέσει να διαβαθμισθεί ενιαία και ο μη έχων προϋπηρεσία.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...