Home / Featured / Λιγότεροι από 20.000 οι αναπληρωτές το επόμενο σχολικό έτος;

Λιγότεροι από 20.000 οι αναπληρωτές το επόμενο σχολικό έτος;

Δημοσιεύτηκε: 5:34 μμ Μάιος 5th, 2016  


proslipseisanaplirotontopoikaiimerominies

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ξεκίνησαν, όπως έχει αποκαλύψει το xenesglosses.eu οι πρώτες συζητήσεις για τον προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς όσον αφορά το θέμα των αναπληρωτών. Οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ είναι μειωμένες καθώς έχουν απομείνει 160.000.000 ευρώ για τα επόμενα 4-5 έτη, ενώ παραμένει  και τη νέα χρονιά το πρόβλημα με την περιφέρεια Αττικής για την οποία οι πιστώσεις  μέσω ΕΣΠΑ θα είναι ελάχιστες!

Το Υπουργείο φαίνεται ότι κάνει κινήσεις για τον περιορισμό των προσλήψεων των αναπληρωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών συγκριτικά με το τρέχον σχολικό έτος όπου οι προσλήψεις έφθασαν τις 23.000, ,σημειώνοντας ρεκόρ. Το γεγονός ότι οι πρώτοι σχεδιασμοί κάνουν λόγο για 18.000-19.000 αναπληρωτές θα έχει επιπτώσεις και στα χρήματα που θα ζητηθούν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η μείωση του ΕΣΠΑ κατά 80-90 εκ. το επόμενο σχολικό έτος μεταφράζεται σε 5.000-5.500 προσλήψεις αναπληρωτών όταν φέτος οι προσλήψεις με 160.000.000 ευρώ έφθασαν περίπου τις 10.600. Ίσως εκεί να στηρίζονται και οι πρώτες εκτιμήσεις συνεργατών του Υπουργού που κάνουν λόγο για 18-19.000 αναπληρωτές. Μάλλον, θεωρούν δεδομένο ότι θα εξασφαλίσουν το ίδιο ποσό μέσω του ΠΔΕ, ο κρατικός είναι σταθερός, όμως υπάρχει πρόβλημα με το ΕΣΠΑ.

Τα δημοσιονομικά δεδομένα φαίνεται ότι συντελούν και στις αλλαγές στα Δημοτικά καθώς μέσω των αλλαγών εκτιμάται ότι το Υπουργείο θα εξοικονομήσει 4.000 θέσεις. Ας μη ξεχνάμε ότι στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια υπήρχαν διατάξεις για την εξοικονόμηση δαπανών. Για παράδειγμα στη ρύθμιση για τη συμπλήρωση ωραρίου των κοινών ειδικοτήτων αναφέρεται ότι η ρύθμιση επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση δαπανών.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...