Home / HEADER-NEWS / Κριτική για τους 20.000 διορισμούς που ακόμα δεν έγιναν. 4.000 εκπαιδευτικοί στην ανεργία

Κριτική για τους 20.000 διορισμούς που ακόμα δεν έγιναν. 4.000 εκπαιδευτικοί στην ανεργία

Δημοσιεύτηκε: 9:10 πμ Μάιος 7th, 2016  


idiotikoiekp

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Κάποιοι εκ των αγορητών για το νομοσχέδιο άσκησαν κριτική στην πολιτική ηγεσία για το θέμα των διορισμών των εκπαιδευτικών. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Βουλευτής κ. Κωνσταντόπουλος που έκανε μια αναφορά και στην αλλαγή που ήθελε να φέρει ο υπουργός στον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών και όχι μόνο.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

  • Στη συνέχεια, θέσατε εμβόλιμα το ζήτημα του τρόπου διορισμού, της πρόσληψης των αναπληρωτών. Υποστηρίξατε μια άποψη η οποία συνάντησε τη μαζική αντίδραση των εκπαιδευτικών.
  • Οι είκοσι χιλιάδες διορισμοί ήταν τελικά «ένα πουκάμισο άδειο».
  •  Ωστόσο, κύριε Υπουργέ, το πρόβλημα της αδιοριστίας δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα των αδιόριστων.
  • Εν τέλει, αποσύρατε τη ρύθμιση μετά πολλών επαίνων και αφού με ανοικτά σχολεία τα πράγματα ήταν ζόρικα, επιλέξατε την Εβδομάδα των Παθών και με υπουργική απόφαση οδηγήσατε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στον δικό τους Γολγοθά.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος απηύθυνε μια σειρά ερωτημάτων: Γιατί τέτοια βιασύνη, κύριε Υπουργέ; Γιατί τέτοιος αιφνιδιασμός; Γιατί δεν φέρνετε στη σκέψη σας την Επιτροπή στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, ώστε να υπάρξει διαβούλευση και εκεί να εξαχθούν συμπεράσματα και στη συνέχεια να έλθουμε να νομοθετήσουμε;

Ο κ. Κωνσταντόπουλος παρέθεσε και τα τα ακόλουθα στοιχεία για τους διορισμούς:

  • Από το 1991 έως το 2010 τα οργανικά κενά στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλύπτονταν από μόνιμους διορισμούς.
  • Από το 2010 έως το 2015 οι συνταξιοδοτήσεις έφτασαν τις δωδεκάμισι χιλιάδες και οι μόνιμοι διορισμοί τα χίλια πεντακόσια άτομα. Περίπου έντεκα χιλιάδες κενά καλύπτονται από προσλήψεις αναπληρωτών.
  • Ενδεικτικά, αναφέρω ότι το 1998 έγιναν τεσσερισήμισι χιλιάδες διορισμοί και το 2002 άλλες τεσσερισήμισι χιλιάδες διορισμοί.
  • Το 2007 έγιναν τρεισήμισι χιλιάδες διορισμοί.

ΕΑΕΠ

Από το 2000 μέχρι σήμερα, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες λειτούργησαν χίλια τριακόσια τριάντα επτά σχολεία ΕΑΕΠ με ειδικότητες, με καινοτόμες δράσεις, με ολοήμερα προγράμματα και με πολύ θετικό αποτέλεσμα.

Το 65%, κύριοι Υπουργοί, του μαθητικού δυναμικού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση φοιτά σε αυτά τα σχολεία. Όταν, τότε, ως ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαμε να στηρίξουμε τη λειτουργία αυτών των σχολείων, η σημερινή Κυβέρνηση -να θυμίσω- ο ΣΥΡΙΖΑ, ως Αντιπολίτευση τότε, ήταν απέναντι και ασκούσε δριμύτατη κριτική. Όταν τότε μιλούσαμε για εξορθολογισμό του προσωπικού και την ενίσχυση των σχολικών μονάδων με ενοποιήσεις κυρίως συστεγαζόμενων σχολείων, ήσασταν αντίθετοι. Σήμερα τα φέρνετε όλα ως καλώς γενόμενα.

Ανεργία εκπαιδευτικών

Σήμερα, οδηγείτε στην ανεργία, κύριε Υπουργέ, τέσσερις χιλιάδες περίπου αναπληρωτές, σε ομηρία τρεισήμισι χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σε απόγνωση γονείς που δεν μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους σε ολοήμερο πρόγραμμα. Το αποτέλεσμα αυτής της ρύθμισης θα φανεί πολύ σύντομα και το κόστος είναι και πολιτικό αλλά και λειτουργικό.

Εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο και την ποιοτική βελτίωση για τα παιδιά μας, γιατί είναι η μόνη επένδυση στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...