Home / Featured / Έρχονται αλλαγές και στη Β/θμια που θα επηρεάσουν τους αναπληρωτές;

Έρχονται αλλαγές και στη Β/θμια που θα επηρεάσουν τους αναπληρωτές;

Δημοσιεύτηκε: 3:58 μμ Μάιος 12th, 2016  


bell-1123610_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τις αλλαγές στα Γυμνάσια και Λύκεια θα παρουσιάζε τη Δευτέρα στη συνάντηση που θα είχε με την ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας, ωστόσο λόγω υποχρεώσεων του Υπουργού η συνάντηση αναβλήθηκε χωρίς να καθοριστεί το πότε θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωσή σας.

Όπως έχουμε αποκαλύψει εδώ και καιρό μετά την Πρωτοβάθμια αλλαγές θα έχουμε και στη Δευτεροβάθμια. Η κατεύθυνση που έχει δοθεί είναι ο περιορισμός της ύλης και των εξετάσεων. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια οδεύουν προς κατάργηση και ενδεχομένως τα τρία τρίμηνα να αντικαταθούν από δυο τετράμηνα.  Στο Λύκειο υπάρχει πρόθεση για περιορισμό των εξεταζόμενων μαθημάτων, ώστε να αυξηθεί και ο διδακτικός χρόνος.

Αύξηση ωραρίου και καταργήσης-συγχωνεύσεις σχολείων δεν θα έχουμε οπότε ίσως έχουμε αλλαγές σε ωρολόγιο πρόγραμμα και αναθέσεις. Στα Γυμνάσια οι μαθητές έχουν 7ωρα κάθε μέρα, ενώ και στα Λύκεια έχουμε επτάωρα,ίσως τα επτάωρα να γίνονταν 6ωρα με αποτέλεσμα να υπάρχει κέρδος σε θέσεις εκπαιδευτικών.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός έχει δηλώσει βέβαια για τα ΕΑΕΠ ότι «το επτάωρο του ΕΑΕΠ από εκπαιδευτικής πλευράς έχει επικριθεί, διότι το επτάωρο στην ουσία σήμαινε ότι παιδιά πολύ μικρής ηλικίας ήταν για πολλές ώρες σε μη λειτουργικά κτήρια εγκλωβισμένα. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, το κίνημα των εκπαιδευτικών, είχε αντιδράσει σ’ αυτό το ΕΑΕΠ και ζητούσε να μην υπάρξει αυτή η χρονική επέκταση. Άρα, καθιερώνουμε εξάωρο και όχι το αντιεκπαιδευτικό επτάωρο».

Στην τηλεόραση του STAR είπε επίσης για τα δημοτικά:

6ωρο παντού για παιδαγωγικούς λόγους,δε θα βάζουμε επτά ώρες τα παιδάκια μέσα σε μη λειτουργικά κτίρια.

Είναι γνωστός ο περιορισμός των δημοσιονομικών και η δέσμευση του Υπουργού για βιβλία και εκπαιδευτικούς από την πρώτη μέρα στα σχολεία. Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται προγραμματισμός. Ο περιορισμός των κονδυλίων φαίνεται να οδηγεί στη λήψη μέτρων ώστε να περιοριστούν τα κενά…


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...