Home / Featured / Έρχεται πτυχίο ξένων γλωσσών και πληροφορικής από το σχολείο

Έρχεται πτυχίο ξένων γλωσσών και πληροφορικής από το σχολείο

Δημοσιεύτηκε: 5:58 μμ Μάιος 24th, 2016  


xenesglossesnipio

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μια σημαντική είδηση βγήκε από την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας στη σημερινή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Ο Νίκος Φίλης στην πρωτολογία του ανέφερε ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ώστε να μπορούν οι μαθητές να λαμβάνουν κρατικό πτυχίο γλωσσομάθειας με τη συνδρομή του σχολείου.  «Πιστεύουμε ότι μπορεί το σχολείο να δίνει αυτό το κρατικό πτυχίο γλωσσομάθειας έτσι ώστε και οι οικογένειες να γλιτώσουν από μια ιδιότυπη φορολόγηση που συμβαίνει μέσα από την παραπαιδεία για το θέμα της ξένης γλώσσας» δήλωσε ο υπουργός ενημερώνοντας ότι αντίστοιχες ενέργειες γίνονται και για την πιστοποίηση στην πληροφορική.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι  είναι έτοιμοι για την νομοθετική ήδη επεξεργασία αυτού του θέματος και συνδεόμαστε  να μιλήσουμε και στην βουλή για το ζήτημα αυτό. Ήδη τα βήματα που έχουν γίνει είναι σημαντικά και για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας από την πρώτη δημοτικού που αρχίζουμε τώρα.

Χαρακτηριστικά για τα δυο αυτά θέματα δήλωσε τα εξής:

Μένω σε δύο ζητήματα που είναι έτοιμα. Το πρώτο ζήτημα είναι το πτυχίο, μου είναι αντίρητο το δημόσιο σχολείο , το κρατικό πτυχίο γλωσσομάθειας. Έχουμε προχωρήσει, είμαστε έτοιμοι για την νομοθετική ήδη επεξεργασία αυτού του θέματος και συνδεόμαστε  να μιλήσουμε και στην βουλή για το ζήτημα αυτό. Ήδη τα βήματα που έχουν γίνει είναι σημαντικά και για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας από την πρώτη δημοτικού που αρχίζουμε τώρα. Ώρα είναι για τον αντίλογο αλλά επαναλαμβάνω ότι προσπαθούμε με παιδαγωγικά κριτήρια να προχωρήσουμε. Πιστεύουμε ότι μπορεί το σχολείο να δίνει αυτό το κρατικό πτυχίο γλωσσομάθειας έτσι ώστε και οι οικογένειες να γλιτώσουν από μια ιδιότυπη φορολόγηση που συμβαίνει μέσα από την παραπαιδεία για το θέμα της ξένης γλώσσας.

Και το δεύτερο ζήτημα σε συνθήκες που ζούμε της ανεπτυγμένης πορείας της πληροφορικής είναι το κρατικό πτυχίο πληροφορικής που και σε αυτό είμαστε στο τελευταίο στάδιο να το οργανώσουμε ώστε να το παρέχει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Θα ήθελα με αυτά να σας ευχαριστήσω που είχα την ευκαιρία να μιλήσω και σήμερα ενώπιον σας.


 

3 Σχόλια

  1. Μπραβο σας κυριε υπουργε και ντροπη σας για την προσβολη σε χιλιαδες καθηγητες και κεντρα ξενων γλωσσων.Ξερετε δεν ειμαστε παραπαιδεια ειμαςτε η παιδεια που εξυπηρετει τις αναγκες της αγορας για εξευρεση εργαδιας και μορφωσης και γαι. την προσβολη που κανατε σας την επιστρεφω προσωπικα και σας λεω οτι εκπροσωπειτε την παρακμη και την παραπολιτικη

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...