Home / HEADER-NEWS / Επανεκτίμηση και αναμόρφωση κριτηρίων κατάταξης σχολείων

Επανεκτίμηση και αναμόρφωση κριτηρίων κατάταξης σχολείων

Δημοσιεύτηκε: 9:00 πμ Μάιος 17th, 2016  


sxolio

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Παιδείας στη Βουλή, το ΥΠΠΕΘ έχει την πρόθεση να προχωρήσει τη διαδικασία επανεκτίμησης και αναμόρφωσης των κριτηρίων κατάταξης των σχολικών μονάδων καθώς έχει δεχτεί πολλά αιτήματα για  αναμοριοδότηση και επαναχαρακτηρισμό των σχολείων.

 

Ο υπουργός σημειώνει ότι οι μεταβολές των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2016-2017 θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθμ. πρωτ. 211744/ΓΔ4/23-12-2015 εγκύκλιο με θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017».

Επίσης, σύμφωνα με την με αριθμ. Φ.3/897/97652/Γ1/25.09.2006 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1507/2006 τ. Β), η οργανικότητα των σχολικών μονάδων προσδιορίζεται από την αναλογία (15) δέκα πέντε μαθητών προς (1) ένα δάσκαλο για τα μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία και για τα υπόλοιπα είκοσι πέντε (25) μαθητών προς ένα (1) δάσκαλο.

 

Επιπρόσθετα, σχετικά με την προαγωγή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μοιρών (Πόμπιας) από 4/θέσιο σε 5/θέσιο και την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στα Δημοτικά Σχολεία Αγίων Δέκα, Βαγιονιάς, Βώρων, Γαλιάς, Πετροκεφαλίου και Τυμπακίου, το ΥΠΠΕΘ εξέδωσε την με αρ. πρωτ. 36548/Δ3/02-03-2016 Υπουργική Απόφαση, με θέμα: α)«Υποβολή Προτάσεων για ίδρυση, Προαγωγή, Υποβιβασμό και Κατάργηση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και τμημάτων ένταξης (Τ.Ε.) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και β) «Υποβολή Προτάσεων για ίδρυση τμημάτων ένταξης (Τ.Ε.) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με την ανωτέρω, προσκαλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε, τους Προϊσταμένους των ΚΕΔΔΥ, τους Σχολικούς Συμβούλους Ειδικής Αγωγής και τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. και Δ.Ε., όπου αυτό απαιτείται, να συντάξουν και να απευθύνουν προτάσεις –εισηγήσεις για την ίδρυση, προαγωγή, υποβιβασμό, κατάργηση και συγχώνευση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων και των Τμημάτων Ένταξης Π.Ε. και Δ.Ε.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...