Home / Featured / Διορισμοί εκπαιδευτικών και στρατιωτική θητεία

Διορισμοί εκπαιδευτικών και στρατιωτική θητεία

Δημοσιεύτηκε: 11:46 πμ Μάιος 8th, 2016  


stratiotikes

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ως χρόνος κατά τον οποίο εξετάζεται η συνδρομή ή μη του κωλύματος της μη εκπληρώσεως της στρατιωτικής υπηρεσίας των περιληφθέντων σε πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού θεωρείται η  ημερομηνία της ορκομωσίας και ανάληψης υπηρεσίας.

Η ρύθμιση αυτή ισχύει και εφαρμόζεται αναδρομικά και για τους περιληφθέντες στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ παρελθόντων ετών.

Τα παραπάνω προβλέπει τροπολογία που έγινε δεκτή από τον Υπουργό και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την Έρευνα ως άρθρο 71.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ του 2008 για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών θα πρέπει οι  άνδρες μέχρι το διορισμό τους να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές ή να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 6 του ν. 3687/2008 (ΦΕΚ 159 Α ́).

Το άρθρο 6 του ν.3687/2008 ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί, που περιλαμβάνονται στους εκάστοτε ισχύοντες πίνακες διοριστέων του Α.Σ.Ε.Π., χωρίς να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, διορίζονται με τους τελευταίους, πριν από τη λήξη ισχύος των πινάκων, διορισμούς και αναλαμβάνουν υπηρεσία αμέσως μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, με την προϋπόθεση ότι αυτή πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια ισχύος των πινάκων και τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους διορισμού τους, άλλως η ανάληψη υπηρεσίας πραγματοποιείται με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους. Σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας, ο διορισμός ανακαλείται.

Το θέμα με τη στρατιωτική θητεία και το διορισμό εκπαιδευτικών είχε φθάσει και στο ΣτΕ το οποίο είχε κρίνει, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, ότι δεν παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας το γεγονός ότι οι άνδρες εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να προσληφθούν στο Δημόσιο εάν δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, ενώ αντίθετα για τις γυναίκες δεν προβλέπεται αντίστοιχη προϋπόθεση.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...