Home / HEADER-NEWS / Διαφωνίες μεταξύ υπουργείων για τη συνάφεια μεταπτυχιακών

Διαφωνίες μεταξύ υπουργείων για τη συνάφεια μεταπτυχιακών

Δημοσιεύτηκε: 9:40 πμ Μάιος 10th, 2016  


ptyxio

Βασίλης Βούγιας
Αιρετός Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου
Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)
Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας
Τηλ: 22310-66588, 66162
Fax: 22310-25226
Κιν: 6974714206
Mail:  bilkday@yahoo.gr

ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ(ν.4354/15)…ΤΟ Ι.Ε.Π. ΑΡΜΟΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!! (ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ Ε.Ε.Π.!!!!)

Στη νέα Εγκύκλιο (2/31029/ΔΕΠ-6/5/2016), την οποία εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή 6/5/2016 το Υπουργείο Οικονομικών με θέμα: «Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφ. Β του ν. 4354/15 (176 Α) (Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), καθώς και των Δ.Ε.Κ.Ο. του Κεφαλαίου Α του ν. 3429/2005 (A’ 314) και άλλες μισθολογικές διατάξεις.)», στη σελίδα 5, στις διευκρινήσεις επί του άρθρου 9 του ν. 4354/15(Μισθολογικά κλιμάκια και κατάταξη των υπαλλήλων), αναφέρεται ρητώς πως:

…Η κατάταξη στα προωθημένα Μ.Κ. πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου, όπως προκύπτει από την προκήρυξη της θέσεως κατά την πλήρωση ή την περιγραφή της θέσης εργασίας από τον οργανισμό της Υπηρεσίας.
Για τη συνδρομή ή όχι της προϋπόθεσης αυτής αποφαίνεται το υπηρεσιακό συμβούλιο (αρμόδιο για την εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση του υπαλλήλου σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα) ή το αρμόδιο προς διορισμό όργανο στην περίπτωση απουσίας υπηρεσιακού συμβουλίου. Επισημαίνεται ότι επί της απόφασης αυτής δύναται να ασκηθεί ένσταση η οποία εξετάζεται από ειδική επιτροπή του Α.Σ.Ε.Π., η οποία συστήνεται με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης….

Την ίδια μέρα ψηφιζόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Έρευνα και άλλες διατάξεις στο άρθρο50 του οποίου με τίτλο «Καθορισµός της συνάφειας των τίτλων σπουδών µε την ΕΑΕ» προβλέπονται τα εξής:

«…Στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) συστήνεται επιστημονική επιτροπή, η οποία θα ορίζει τα κριτήρια και θα εξετάζει τις συνάφειες των μεταπτυχιακών- διδακτορικών τίτλων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), καθώς και στη Σχολική Ψυχολογία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και του Ειδικού ΕκπαιδευτικούΠροσωπικού (ΕΕΠ). Επιπλέον, θα εξετάζει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων του ΕΕΠ με την ειδικότητα του κλάδου της προς πλήρωση θέσης….«

Μ άλλα λόγια κι ενώ το Υπουργείο Οικονομικών, όσον αφορά στην συνάφεια των μεταπτυχιακών  τίτλων σπουδών με την ειδικότητα, με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου και για να τον κατατάξει στα προωθημένα Μισθολογικά Κλιμάκια, ρητά αναφέρει πως» Για τη συνδρομή ή όχι της προϋπόθεσης αυτής αποφαίνεται το υπηρεσιακό συμβούλιο (αρμόδιο για την εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση του υπαλλήλου σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα)»,το Υπουργείο Παιδείας την ίδια ώρα με Τροπολογία η οποία ψηφίστηκε, αναθέτει στο Ι.Ε.Π.(!!!!)την  αρμοδιότητα αυτή (Επιπλέον, θα εξετάζει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων του ΕΕΠ με την ειδικότητα του κλάδου της προς πλήρωση θέσης….).

Σημειωτέον πως στο πεδίο εφαρμογής του νόμου 4354/15 (176 Α) (Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου…), όπως αναφέρει η Εφαρμοστική Εγκύκλιος 2/31029/ΔΕΠ-6/5/2016 του Υπουργείου Οικονομικών, σε κάθε περίπτωση υπάγονται και :

«…η) οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι),…»

Είναι προφανές μετά όλα αυτά και όπως είχαμε εγκαίρως επισημάνει –https://seepea-stella.blogspot.gr/2016/04/3596-2642016.html – με επιστολή μας στον κο Υπουργό Παιδείας, πως η φράση Επιπλέον, θα εξετάζει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων του ΕΕΠ με την ειδικότητα του κλάδου της προς πλήρωση θέσης….του άρθρου 50 του νομοσχεδίου για την Έρευνα και άλλες διατάξεις που μόλις ψηφίσθηκε, έρχεται σε σύγκρουση με τον νόμο4354/15(Μισθολογικά κλιμάκια και κατάταξη των υπαλλήλων)…

Προκειμένου να διορθωθεί το ατόπημα αυτό, αναμένουμε, ακόμα και τώρα, προς την κατεύθυνση αυτή, τις εύλογες κινήσεις από πλευράς Υπουργείου Παιδείας…

Βασίλης Βούγιας

9/5/2016

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  –

ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...