Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 23:08


Home / HEADER-NEWS / Διαδικασίες και χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών

Διαδικασίες και χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών

Δημοσιεύτηκε: 1:43 μμ Μάιος 27th, 2016  


metatheseis

Ολοκληρώθηκαν χθες(26-5-16) οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ, που αφορούσαν στα διαδικαστικά των μεταθέσεων του 2016 και στις μετατάξεις.Εξετάστηκαν οι αμφισβητούμενες αιτήσεις,ενστάσεις ως προς τη μοριοδότηση,ένταξη σε ειδικές κατηγορίες του άρθρου 13 του ΠΔ 50/96,κατάταξη προσόντων για τα διαπολιτισμικά με βάση την υπουργική απόφαση του 2003 κλπ.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από δω και πέρα:

1.Έκδοση της απόφασης για προαγωγές-καταργήσεις σχολείων ,προκειμένου να συνυπολογισθούν οι τυχόν μεταβολές στις μεταθέσεις.

2.Σύσταση των 2198 θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων.Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει η πολιτική βούληση είναι να συσταθούν πριν τις μεταθέσεις.Αν δεν συσταθούν δεν μπορούν να γίνουν μεταθέσεις γι αυτές τις ειδικότητες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

3.Καταγραφή των οργανικών κενών στις Δνσεις ΠΕ-μετά την 3η Ιουνίου-και αποστολή τους στο υπουργείο.

4.Μετά τη αποστολή και τον έλεγχο των οργανικών κενών από την Κ.Υ. του υπουργείου θα «τρέξει» το σύστημα και θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις του 2016.

5.Αν οι παραπάνω διαδικασίες ολοκληρωθούν έγκαιρα η εκτίμησή μου είναι ότι οι μεταθέσεις μπορούν να ανακοινωθούν ως τις 10 Ιουνίου.

6.Οι μεταθέσεις όλων των κατηγοριών πραγματοποιούνται και ανακοινώνονται την ίδια μέρα.Πρώτα γίνονται οι μεταθέσεις στα διαπολιτισμικά,ακολουθεί η ειδική αγωγή και τέλος η γενική αγωγή.

7.Οι αιτήσεις για αμοιβαίες μεταθέσεις υποβάλλονται μέσα σε 15 μέρες από την ημερομηνία ανακοίνωσης των γενικών μεταθέσεων και θα εξετασθούν τον Ιούλιο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

8.Οι αιτήσεις για μετάταξη από την α/θμια στη β/θμια και το αντίστροφο συζητούνται μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων,επομένως κι αυτές τον Ιούλιο.

9.Προς το τέλος Ιουλίου ,κατά την εκτίμησή μου,θα συζητηθούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.Θα προηγηθούν οι αποσπάσεις σε Δνσεις και φορείς.

10.Οι μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις-όσων έχουν σποδεσμευθεί με παλιότερες αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ- ενδέχεται να συζητηθούν μέσα στον Ιούνιο.

Για όποια νεότερη εξέλιξη υπάρξει θα σας ενημερώσω.

Δημήτρης Μπράτης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...