Home / HEADER-NEWS / Απαράδεκτος διοικητισμός από τον διευθυντή ΠΕ Λακωνίας

Απαράδεκτος διοικητισμός από τον διευθυντή ΠΕ Λακωνίας

Δημοσιεύτηκε: 5:35 μμ Μάιος 16th, 2016  


letter

Απαράδεκτος διοικητισμός από τον διευθυντή ΠΕ Λακωνίας που αυθαιρετεί και πραγματοποιεί τοποθέτηση εκπαιδευτικού «εν κρυπτώ» σε σχολική μονάδα που δεν έχει προσδιοριστεί κενό  αφήνοντας άλλες σχολικές μονάδες με λειτουργικά κενά.

16.5.2016

Την  προηγούμενη βδομάδα επέστρεψε εκπαιδευτικός ΠΕ70 στο 3/θ δημοτικό σχολείο Ελαφονήσου μετά από μακροχρόνιες άδειες. Παρουσιάστηκε στην εν λόγω σχολική μονάδα και ανέλαβε υπηρεσία.

Στον νομό Λακωνίας έχουν απομείνει 2 λειτουργικά κενά στον κλάδο ΠΕ70 στο 6/θ δημοτικού σχολείου Κάμπου.

Χωρίς να συνεδριάσει το υπηρεσιακό συμβούλιο  ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας ενημερώνει τον μόνιμο εκπαιδευτικό, με προσωρινή τοποθέτηση στο 3/θ δημοτικό σχολείο Ελαφονήσου ,

να αναλάβει υπηρεσία στο 12/θ δημοτικό Σχολείο Νεάπολης.

 

Στο 12/θ δημοτικό σχολείο Νεάπολης δεν έχει προσδιοριστεί λειτουργικό κενό κλάδου ΠΕ70 από το ΠΥΣΠΕ,ούτε έχουν προκύψει έκτακτες ανάγκες,ούτε έχει δηλωθεί λειτουργικό κενό στο ΥΠΠΕΘ.

Ας μην ξεχνάμε ότι το 6/θ δημοτικό σχολείο Κάμπου από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει αυξημένες εκπαιδευτικές  ανάγκες λόγω πολλών ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα,έχει κενό στον κλάδου ΠΕ06 (αγγλικών)(εδώ και τέσσερα χρόνια) ,κενό  στον κλάδο ΠΕ11(φυσικής αγωγής) και δυο κενά στον κλάδο ΠΕ70(δασκάλων).

Μάλιστα το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας πλειοψηφικά(και β’ αιρετού μέλους), πλην εμού, διέθεσε για λίγες ώρες μόνιμο εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 από το 6/θ δημοτικό σχολείο Παπαδιανίκων στο 6/θ δημοτικό σχολείο Κάμπου για να καλύψει λειτουργικό κενό κλάδου ΠΕ70,καταργώντας όμως μερικώς την ενισχυτική διδασκαλία στο 6/θ δημοτικό σχολείο Παπαδιανίκων.

Άμεσα ζητάμε να οριστεί συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και ο εκπαιδευτικός να καταθέσει δήλωση προτίμησης σύμφωνα με τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά.Δε θα επιτρέψουμε ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας και πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ να προβαίνει σε ατομικές αποφάσεις και να τοποθετεί εκπαιδευτικούς χωρίς να συνεδριάζει το συλλογικό όργανο που είναι υπεύθυνο για τοποθετήσεις και χωρίς να αναγνωρίζει ότι υπάρχουν κριτήρια τοποθέτησης εκπαιδευτικών και χωρίς να ενημερώνονται οι αιρετοί.

Απαράδεκτος διοικητισμός από τον διευθυντή ΠΕ Λακωνίας που αυθαιρετεί και πραγματοποιεί τοποθέτηση εκπαιδευτικού «εν κρυπτώ» σε σχολική μονάδα που δεν έχει προσδιοριστεί κενό αφήνοντας άλλες σχολικές μονάδες με λειτουργικά κενά.

Η ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Τηλ/φαξ:2732082682

Κιν: 6978697160

e-mail: lisapapad84@gmail.com

ιστολόγιο: pyspelak.blogspot.com


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...