Home / Featured / Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών

Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 11:40 πμ Μάιος 13th, 2016  


kathigitis

Επειδή πολλά γράφονται που παραπληροφορούν τους συναδέλφους, σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών ,για μισθολογική εξέλιξη, μετά την 1-1-16 σας ενημερώνω ότι όπως προκύπτει από την ερμηνευτική εγκύκλιο του ΓΛΚ η προϋπηρεσία αναγνωρίζεται κανονικά και μετά την 1-1-16 από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Σας κοινοποιώ το σχετικό απόσπασμα της εγκυκλίου

Με την παρ.1 προβλέπεται ότι κατά την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου (με τον οποίο επέρχεται πλέον η αποσύνδεση βαθμού – μισθού) η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια του άρθρου 9 πραγματοποιείται σύμφωνα με τα τυπικά τους προσόντα το χρόνο υπηρεσία στο φορέα που υπηρετούν, καθώς και το χρόνο υπηρεσίας, που έχει αναγνωριστεί από το φορέα αυτόν, μέχρι και στις 31-12-2015. Ο χρόνος υπηρεσίας που πλεονάζει μετά την κατάταξή τους θεωρείται ότι έχει διανυθεί στο Μ.Κ. κατάταξης, για την απονομή του επόμενου Μ.Κ.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί εντός του έτους 2015 αιτήσει για αναγνώριση προϋπηρεσίας και το αρμόδιο για την αναγνώριση όργανο δεν έχει ακόμη αποφανθεί εφόσον η προϋπηρεσία αυτή αναγνωριζόταν  από το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο-, τα οικονομικά αποτελέσματα αυτή ισχύουν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου (1-1-2016). Στην περίπτωση που έχει κατατεθεί αίτηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας που δεν αναγνωριζόταν με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο αλλά αναγνωρίζεται πλέον με το ισχύον (π.χ. αναγνώριση προϋπηρεσίας σε ΝΠΙΔ για υπάλληλο Δημοσίου) , τότε θα πρέπει η αίτηση αναγνώρισης να υποβληθεί εκ νέου μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου και τόσο η αναγνώριση του χρόνου όσο και τα οικονομικά αποτελέσματα θα ισχύουν από 1-1-2018. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις αιτήσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας που υποβάλλονται από το υπηρετούν προσωπικό μετά την 1-1-2016. Τέλος, στην περίπτωση που η προϋπηρεσία αναγνωριζόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 11, αποτελεί τυπικό προσόν διορισμού, για πρόσληψη ή διορισμό  από 1-1-2016, τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής ισχύουν από την ημερομηνία πρόσληψης ή διορισμού του υπαλλήλου.. Στην περίπτωση που υποβάλλεται από νεοδιόριστους, μετά την 1-1-2016, αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας μετά το διορισμό τους, τα οικονονομικά αποτελέσματα έχουν ισχύ από την ημερομηνία αίτησης του υπαλλήλου. Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω ισχύουν και για τους υπαλλήλους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (π.χ. αναπληρωτές κ.λ.π.)

Π.χ Υπάλληλος ο οποίος διορίζεται είτε με σχέση δημοσίου δικαίου είτε με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου (π.χ. αναπληρωτής καθηγητής κ.λ.π) την 1-4-2016. Στην περίπτωση που ο εν λόγω υπάλληλος έχει προϋπηρεσία σε φορείς που υπάγονται στις διατάξει του κοινοοποιημένου νόμου μπορεί να την αναγνωρίσει από την ημερομηνία διορισμού του εφόσον έχει υποβάλει, κατά την ίδια ημερομηνία,, σχετική αίτηση για αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση η αναγνώριση προϋπηρεσίας και τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής θα ανατρέχουν στην ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης.

Δ.Μπράτης facebook,


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...