Home / Featured / Τι αναφέρεται σε απάντηση του Υπουργού για σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών

Τι αναφέρεται σε απάντηση του Υπουργού για σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 9:09 πμ Μάιος 17th, 2016  


filis1--2-thumb-large

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τις δυνατότητες της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας αξιοποίησε ο υπουργός Παιδείας ώστε να μην αλλάξει το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών. Αυτό άλλωστε δηλώνει και σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα προχωρήσει στην πρόσληψη αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος με βάση την περσινή διαδικασία,  αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Τονίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει στις 26 Απριλίου ότι φέτο αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνονται από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας 40 30 του 2015, επειδή συνεχίζει να υπάρχει το τραγικό πρόβλημα των δημοσιονομικών αδιεξόδων, εμείς θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις των αναπληρωτών, που είναι αναγκαίες οι προσλήψεις αυτές για να λειτουργήσει το καθημαγμένο από την μνημονιακή επίθεση σχολικό σύστημα, με βάση την περσινή διαδικασία.

Τέλος ο υπουργός σημειώνει ότι το σύνολο των διαδικασιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχει ως αποκλειστική μέριμνα την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης, στο πλαίσιο των υφιστάμενων διατάξεων και των εγκεκριμένων από τα αρμόδια όργανα πιστώσεων.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...