Τελευταία Νέα

Τρίτη, 03/08/2021, 07:17


Home / HEADER-NEWS / O υπουργός Παιδείας για τα σχολικά βιβλία

O υπουργός Παιδείας για τα σχολικά βιβλία

Δημοσιεύτηκε: 8:57 πμ Απρίλιος 7th, 2016  


dimiourgikigrafi

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το γεγονός ότι υπάρχουν σελίδες στα σχολικά βιβλία με περιεχόμενα που δε διδάσκονται, ούτε και εξετάζονται και όμως εμπεριέχονται στα βιβλία και εκτυπώνονται θίγει με ερώτησή της η Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κα Μεγαλοοικονόμου με γραπτή της ερώτηση στη Βουλή. Ενδεικτικά στη Φυσική Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών τα κεφάλαια 6-7 δε διδάσκονται και δεν εξετάζονται, όπως σημειώνει η Βουλευτής, αναφέροντας ότι αποτελούν το 30% του βιβλίου αφού εκτείνονται στις σελίδες 185-258 (73 σελίδες) και το βιβλίο στο σύνολό του έχει 270 σελίδες.

Το βιβλίο εκτυπώνεται σε χιλιάδες αντίτυπα, για όλους τους μαθητές αυτής της ομάδας προσανατολισμού . Παρόμοιες διαφοροποιήσεις, συγκρίνοντας περιεχόμενα και οδηγίες διδακτεάς – εξεταστέας ύλης, διαπιστώνονται και σε άλλα σχολικά βιβλία, σημειώνει η κα Μεγαλοοικονόμου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον ελληνικό λαό όπου ακόμα και ένα ευρώ πρέπει να δαπανάται με περίσκεψη, καθίσταται απολύτως απαραίτητη η εξοικονόμηση πόρων και ο εξορθολογισμός αυτών ώστε να διατίθενται σε τομείς όπου πράγματι υπάρχουν ανάγκες. Η Βουλευτής απηύθυνε την ακόλουθη ερώτηση:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε τα σχολικά βιβλία που εκτυπώνονται να είναι σε αντιστοιχία με με τη διδακτέα ύλη.

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε γραπτώς με τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 1766/24-3-2016 έγγραφο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σε πολλά μαθήματα η διδακτέα ύλη δεν ταυτίζεται με την εξεταστέα. Όντως υπάρχουν ενότητες Κεφαλαίων ή Κεφάλαια που δεν συμπεριλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη σύμφωνα με την απόφαση 96080/Δ2/17-6-2015 (ΦΕΚ τ. Β΄1186/19-6-2015), ωστόσο, η παρουσία τους είναι επιβεβλημένη και για την τήρηση της επιστημονικής συνέχειας σ’ ένα σχολικό εγχειρίδιο, αλλά και για τη δυνατότητα του Υπουργείου να αλλάζει την εξεταστέα ύλη όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και σύμφωνα με τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης, σύμφωνα με την οποία πρέπει να υπάρχει εναλλαγή και πρόκληση ενδιαφέροντος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τέλος, σύμφωνα με το ως άνω έγγραφο, σημειώνεται ότι ο αριθμός των σελίδων των σχολικών εγχειριδίων δεν θα πρέπει να ξεπερνά ένα ορισμένο αριθμό, ανάλογα με τις ώρες που διδάσκεται κάθε μάθημα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...