Home / HEADER-NEWS / Ο υπουργός Παιδείας για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 10:21 πμ Απρίλιος 29th, 2016  


prwti-mera-sxoleio

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πέρσι, η κατάργηση των εξετάσεων στα Πειραματικά Σχολεία αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και το κυβερνών κόμμα. Δεκάδες τα δημοσιεύματα, οι ερωτήσεις στη Βουλή.

Σε πρόσφατη γραπτή του απάντηση στη Βουλή ο Νίκος Φίλης ενημερώνει ότι ο θεσμός των Πειραματικών και των Προτύπων Σχολείων αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την παιδεία.

Επίσης, ο υπουργός γνωστοποιεί και τα ακόλουθα:

Με τις διατάξεις του κεφαλαίου Β΄(άρθρα 10-15) του ν.4327/2015 «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»(Φ.Ε.Κ.50/A/14-05-2015)τροποποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, που εισήχθησαν ως θεσμός με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Γ΄ του ν.3966/2011(Φ.Ε.Κ. 118 Α) και επαναπροσδιορίστηκε η έννοια και ο χαρακτήρας των ως άνω σχολικών μονάδων.

Στο πλαίσιο αυτό οι σχολικές μονάδες που είχαν χαρακτηριστεί ως «Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» αποχαρακτηρίστηκαν και ορίστηκαν ως «Πειραματικά Σχολεία», εκτός από συγκεκριμένες  σχολικές μονάδες που ορίστηκαν ως Πρότυπες.

Επιπλέον για την εξυπηρέτηση του σκοπού των Πειραματικών Σχολείων – ήτοι της συναγωγής συμπερα­σμάτων αξιοποιήσιμων για τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής δια της δοκιμής  νέων προγραμμάτων σπουδών και ωρολογίων προγραμμάτων, διδακτικών εργαλείων, σχολικών εγχειριδίων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού, διδακτικών μεθόδων, τρόπων διοίκησης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας- ορίστηκε ότι οι  μαθητές και μαθήτριες εισάγονται με τρόπο που δεν παραβιάζει τις βασικές προϋποθέσεις ενός κατά το δυνατόν τυχαίου δείγματος, απαραίτητη προϋπόθεση για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Περιορίστηκε δε η δυνατότητα διενέργειας εξετάσεων μόνο για την εισαγωγή στα χαρακτηρισθέντα ως Πρότυπα Σχολεία.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...