Home / Featured / Τι δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης

Τι δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 1:17 μμ Απρίλιος 11th, 2016  


nikos-filis-photo

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Οι μικρομεσαίοι πειρατές στο χώρο της εκπαίδευσης είναι αυτοί που αντιδρούν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο REAL FM ο υπουργός Παιδείας τονίζοντας ότι επαναφέρονται ρυθμίσεις του 1977. Τα ιδιωτικά σχολεία αφορούν φορείς που παρέχουν εκπαίδευση και η εκπαίδευση εν συνόλω λειτουργεί υπό κρατική εποπτεία.

Το καθεστώς μονιμότητας των εκπαιδευτικών στο δημόσιο τομέα λειτουργεί πολύ ορθώς, δε βάζει κανείς θέμα να αλλάξει τόνισε ο υπουργός ενώ για τον ιδιωτικό τομέα τόνισε ότι αυτό που καταργείται είναι οι αδικαιολόγητες απολύσεις, συμπληρώνοντας ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει μονιμότητα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το δικαίωμα του εκπαιδευτικού να μην απολύεται αναιτιολόγητα  από τον εργοδότη είναι σοβαρό δικαίωμα δεν είναι εξίσωση προς τα κάτω τόνισε ο υπουργός.

Επίσης, ανέφερε ότι το απολυτήριο φέτος δεν θα βγαίνει από πανελλήνιες αλλά από ενδοσχολικές. Άρα θα έχουμε έναν  σύλλογο καθηγητών υποκείμενο στην δυνητική αυθαιρεσία του σχολάρχη να καλείται να δώσει βαθμούς για απολυτήρια. Θέλουν τα ιδιωτικά να επαναφέρουμε το παλιό καθεστώς των επιτροπών δημοσίου που ελέγχουν την εγκυρότητα των τίτλων σπουδών; Δε γίνεται να αφήσουμε την ιστορία αυτή, που έχει δημόσιο συμφέρον στη μέση, να το αφήσουμε έτσι στα χέρια ανεξέλεγκτα της αγοράς.

«Δεν απαγορεύονται όλες οι απογευματινές δραστηριότητες, ούτε η ενισχυτική. Επιτρέπονται όλα να γίνονται αλλά αν λειτουργούν στο πλαίσιο του σχολείου άλλες επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με φροντιστηριακού χαρακτήρα υποστήριξη ή άλλες παροχές, αυτό είναι άλλη επιχείρηση» επεσήμανε ο υπουργός.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...