Home / Featured / Θα σωθούν θέσεις νηπιαγωγών με ρύθμιση που ετοιμάζεται;

Θα σωθούν θέσεις νηπιαγωγών με ρύθμιση που ετοιμάζεται;

Δημοσιεύτηκε: 1:12 μμ Απρίλιος 23rd, 2016  


NIPIAGOGIO

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Θετικές εξελίξεις, όπως φαίνεται, θα έχουμε στο μέτωπο των νηπιαγωγείων και της επίμαχης ρύθμισης που έχει κατατεθεί με την οποία αυξάνεται ο αριθμός των νηπίων για την οργανικότητα των νηπιαγωγών από 7 στα 14 νήπια.

Όπως πληροφορούμαστε στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τη ρύθμιση θα γίνει προσθήκη με την οποία θα προβλέπεται ότι  ο αριθμός των 14 παιδιών θα συμπληρώνεται και από τα προνήπια. 

Με την αλλαγή αυτή θα μπορεί να τεκμηριωθεί εγκύκλιος προς τις Διευθύνσεις που θα δίνει κατευθύνσεις για την επίτευξη του αριθμού 14 και από τα προνήπια.

Οι αλλαγές αναμένονται τις επόμενες μέρες όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο τόσο την Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια.

Με την αλλαγή αυτή αναμένεται να διασωθούν πολλά νηπιαγωγεία και μαζί τους θέσεις νηπιαγωγών τόσο μονίμων όσο και αναπληρωτών.

Σημειώνουμε ότι υπήρξαν τεράστιες αντιδράσεις απο την εκπαιδευτική κοινότητα και ιδίως τους άμεσα ενδιαφερόμενους τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς. Το θέμα συζητήθηκε και στην ακρόαση φορεών στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όπου ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, δια της εκπροσώπου του, παρουσιάσε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις, αναδεικνύοντας κάθε πτυχή του.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...