Home / Featured / Σε ποιο Λύκειο θα γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων

Σε ποιο Λύκειο θα γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων

Δημοσιεύτηκε: 9:26 πμ Απρίλιος 12th, 2016  


greek-1030755_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στο Λύκειο της Ριζάρειου Εκκλησιαστικής Σχολής μπορεί να γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών σύμφωνα με διάταξη του Υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της Έρευνας. Με τη διάταξη αυτή επιλύεται το ζήτημα των λειτουργικών κενών, που υφίστανται πέραν της 15ης Οκτωβρίου κάθε έτους,  στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο του Ιδρύματος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, προς όφελος των μαθητών χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης αναπληρωτών ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, η μισθοδοσία των οποίων θα βαραίνει τον προϋπολογισμό της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, σε περίπτωση που μέχρι την 15η Οκτωβρίου δεν έχουν καλυφθεί τα σχετικά λειτουργικά κενά.

Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του Ν. 3432/2006 (Α’ 14), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως:

       «Ειδικά στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο του Ιδρύματος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, για την κάλυψη λειτουργικών κενών, τα οποία αφορούν κυρίως σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και, έως και τη 15η Οκτωβρίου κάθε διδακτικού έτους, δεν έχει καταστεί δυνατή η πλήρωσή τους, προσλαμβάνονται αναπληρωτές ή και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με τη διαδικασία του παρόντος άρθρου, με την ανάληψη του σχετικού μισθολογικού κόστους εξολοκλήρου και αμιγώς από ίδιους πόρους του Ιδρύματος ως μη επιχορηγούμενου από τον Τακτικό Προϋπολογισμό. Με από­φαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα ελάχιστα στοιχεία που μπορεί να περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σημείωμα ή στην κατά τα ανωτέρω συστατική επιστολή, από τα οποία διαπιστώνεται η έφεση του ενδιαφερόμενου να υπηρετήσει σε εκκλησιαστικά σχολεία.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...