Home / Featured / To πτυχίο στους πίνακες αναπληρωτών

To πτυχίο στους πίνακες αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 10:16 πμ Απρίλιος 11th, 2016  


ptyxio

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Με το νέο σύστημα αναπληρωτών, για το οποίο το xenesglosses.eu έχει κάνει ενδελεχή ανάλυση με δημοσιεύματά του, προκύπτει ότι θα έχουμε αλλαγές στους πίνακες την επόμενη χρονιά.  Η βαρύτητα της προϋπηρεσίας μειώνεται δραστικά με αποτέλεσμα η επιτυχία στο ΑΣΕΠ να είναι καθοριστική για τις προσλήψεις.

Δεδομένου του γεγονότος ότι με το νέο σύστημα το εύρος των μορίων θα είναι περιορισμένο, για παράδειγμα στους φιλολόγους που είναι και ο πολυπληθέστερος κλάδος το μέγιστο των μορίων πιθανόν να είναι λίγο πάνω από το 40 γίνεται αντιληπτό ότι και το παραμικρό δέκατο του μορίου θα έχει τη δικιά του αξία. Το πτυχίο είναι ένα νέο κριτήριο που θα παίξει και αυτό το δικό του ρόλο στη θέση που θα έχει ο κάθε αναπληρωτής, αφού μπορεί να δώσει μέχρι 5 μόρια στον πίνακα, αν κάποιος έχει 10.

Δάσκαλοι: μια νεα πραγματικότητα

Ειδικά στους δασκάλους όπου οι προσλήψεις από τον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας στην ουσία τελούσαν υπό το καθεστώς της επετηρίδας αφού η πρόταξη γίνονταν με βάση την ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου ανά εξεταστική περίοδο (χειμερινού εξαμήνου ή εαρινού εξαμήνου ή Σεπτεμβρίου) και εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνονταν υπόψη ο βαθμός του πτυχίου.

Αν λοιπόν κάποιος έχει βαθμό πτυχίου 9 και πήρε το πτυχίο του το 2015 μπορεί να προπορεύεται απο κάποιον με πτυχίο το 2012 με βαθμό 7 και με προϋπηρεσία 8 μηνών. Αυτός με το 9 θα έχει 4 μόρια ενώ ο εκπαιδευτικός με το 7 και 8 μήνες προϋπηρεσίας θα έχει 2,8 μόρια.

Βαθμός πτυχίου: Που μετρά

Πάντως στο νόμο 3848 που έχει ψηφιστεί από το 2010, εδώ και 6 χρόνια, αν και δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπονταν η μοριοδότηση του πτυχίου γεγονός που μεταφέρεται αυτούσιο στη νέα διάταξη.

Ο βαθμός του πτυχίου: για πτυχία με βαθμολογική κλίμακα από ένα (1) έως δέκα (10) υπολογίζεται μία (1) μονάδα για κάθε βαθμό του πτυχίου πάνω από το βαθμό πέντε (5), καθώς και κλάσματα αυτής με αναγωγή στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Σε περίπτωση που η κλίμακα είναι διαφορετική, ο βαθμός υπολογίζεται με αναγωγή στην κλίμακα αυτή.
Επίσης, και στους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικων όσοι πετύγχαναν τη βάση λάμβαναν προσαύξηση για το βαθμό πτυχίου γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούσε τους εκπαιδευτικούς στο διορισμό.
Α. Με βάση το βαθμό πτυχίου προστίθεται ο βαθμός σε δεκάβαθμη κλίμακα του βασικού πτυχίου, ακέραιος ή κλασματικός, αφού αφαιρεθεί το 5 που αποτελεί τη βάση για την απονομή του. Αν ο βαθμός του πτυχίου είναι σε άλλη κλίμακα ανάγεται στη δεκάβαθμη κλίμακα με άριστα το δέκα (10).
Στην Ειδική Αγωγή, επίσης  και στους εκεί πίνακες αναπληρωτών μετρά ο βαθμός πτυχίου και μοριοδοτείται.
Δάσκαλοι πτυχίο και μόρια
Αρκετοί είναι οι δάσκαλοι με πολύ καλό βαθμό πτυχίου.  Με μια πρώτη επεξεργασία των στοιχείων 616 εξ αυτών έχουν πτυχίου άνω του 9-10 που δίνει 4+ μόρια  ενώ 3.223 βρίσκονται στην κλίμακα 8-9 3+ μόρια. Πτυχίο 7-8 έχουν 2967 δάσκαλοι του πίνακα μηδενικής ενω κάτω από 7 έχουν μόλις 573 δάσκαλοι. Σίγουρα οι 616 με πτυχίο άνω του 9 θα έχουν αρκετές πιθανότητες πρόσληψης συγκριτικά με τους συναδέλφους τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...