Home / Featured / Προτεραιότητα σε προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών

Προτεραιότητα σε προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών

Δημοσιεύτηκε: 1:24 μμ Απρίλιος 14th, 2016  


daskala_paidia

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

  Σημειώνεται ότι, στις παρούσες συνθήκες, δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη των λειτουργικών κενών ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών και στη συνέχεια στην κάλυψη των λειτουργικών κενών των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στις σχολικές μονάδες της επικράτειας.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του δήλωση στη Βουλή. Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση  την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μάνος Ν. Κόνσολας σχετικά με τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, γνωστοποιεί τα εξής:

         Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 13.832 προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), 9.789 προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση και 4.043 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, στην επικράτεια.

         Ειδικότερα, στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης (ΔΠΕ) Δωδεκανήσου, πραγματοποιήθηκαν 474 προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση και 76 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Οι προσλήψεις αυτές, ανά εκπαιδευτικό κλάδο, αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
   
ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ 220
ΠΕ60-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 73
ΠΕ05-ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (μειωμένου ωραρίου) 5
ΠΕ06-ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 50
ΠΕ07-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (μειωμένου ωραρίου) 10
ΠΕ08-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 25
ΠΕ11-ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 27
ΠΕ16.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ 20
ΠΕ18.41 & 32-ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 20
ΠΕ19 & 20-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 24
   
ΠΕ61 & ΠΕ60.50 7
ΠΕ71, ΠΕ70.50 & ΠΕ70 69

        Αναφορικά με τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ, το σύνολο των συγκεκριμένων πιστώσεων κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα, αλλά υφίσταται διαφοροποίηση στην κατανομή αυτών ανά Περιφέρεια. Επίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ανήκει και ΔΠΕ Δωδεκανήσου, λόγω της μετακίνησής της από την κατηγορία των Περιφερειών «σταδιακής εξόδου» σε αυτήν των «περισσότερο ανεπτυγμένων», έχει μειωμένο-σε σχέση με την περσινή χρονιά- αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για όλα τα έργα, τα οποία υλοποιούνται μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, οπότε οι προσλήψεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην εν λόγω ΔΠΕ καλύφθηκαν από εθνικούς πόρους.

         Σημειώνεται ότι, στις παρούσες συνθήκες, δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη των λειτουργικών κενών ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών και στη συνέχεια στην κάλυψη των λειτουργικών κενών των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στις σχολικές μονάδες της επικράτειας.

        Επίσης, η διαχείριση/διάθεση του διδακτικού προσωπικού και ειδικότερα η τοποθέτησή του σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες εμπίπτει στην αρμοδιότητα των οικείων Δ/νσεων Εκπ/σης, τα αρμόδια όργανα των οποίων οφείλουν, κατά τη διαδικασία τοποθέτησης, να λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των υφιστάμενων σχετικών ελλείψεων. Κατά τα λοιπά, σημειώνεται ότι εμπίπτει στην ευθύνη των Δ/νσεων Εκπ/σης και των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης και η εξέταση της δυνατότητας ενεργοποίησης των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 21 του Ν.3475/2006 (ΦΕΚ 146/13-7-2006/τ. Α΄) περί συμπλήρωσης ωραρίου των εκπαιδευτικών, καθώς και των περ. α΄ & β΄ της παρ. 3 του άρθρου 31 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19-5-2010/τ. Α΄) περί απόσπασης εκπαιδευτικών που πλεονάζουν.

        Τέλος, σε κάθε περίπτωση το σύνολο των διαδικασιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχει ως αποκλειστικό στόχο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης, στο πλαίσιο των υφιστάμενων διατάξεων και των εγκεκριμένων από τα αρμόδια όργανα πιστώσεων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...