Home / Featured / Πρόεδρος ΔΟΕ: Δεν πρέπει να μετρήσει ο βαθμός πτυχίου…

Πρόεδρος ΔΟΕ: Δεν πρέπει να μετρήσει ο βαθμός πτυχίου…

Δημοσιεύτηκε: 11:50 πμ Απρίλιος 20th, 2016  


doe_17

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Επίσης, λέμε ο βαθμός πτυχίου, το είπα και στην πρώτη τοποθέτησή μου, ότι είναι τελείως εκτός πραγματικότητας με τις συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά πανεπιστήμια και με τίποτα δεν πρέπει να μετρήσει. Το έτος λήψης πτυχίου είναι πάρα πολύ σημαντικό και η αναμονή τόσων ανθρώπων για χρόνια επίσης, είναι πάρα πολύ σημαντική.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ μεταξύ των άλλων στην τοποθέτησή του για τον τρόπο επιλογής αναπληρωτών που έχει δει το φως της δημοσιότητας και ως προς το θέμα του βαθμού πτυχίου.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Κικινής είχε αναφέρει ότι το νέο σύστημα που προτείνεται ληστεύει προϋπηρεσίες ανθρώπων, οι οποίοι δουλεύουν για χρόνια σε όλη την Ελλάδα, υποβαθμίζει το πτυχίο των εκπαιδευτικών βάζοντας ως κριτήριο πολύ σοβαρό και εξαιρετικής βαρύτητας, το βαθμό πτυχίου, ο οποίος είναι πολύ γνωστό ότι από τη στιγμή που δίνεται σε διαφορετικά τμήματα, σε διαφορετικές περιόδους, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, μόνο αντικειμενικό δεν μπορεί να είναι.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε πως λέμε, λοιπόν, ότι πρέπει να αποσυρθεί άμεσα (σσ η ρύθμιση του Υπουργείου) και να κατοχυρωθεί η σημασία του πτυχίου, η δυνατότητα που δίνει για την επαγγελματική αποκατάσταση και απελευθερωθεί η προϋπηρεσία να λογαριαστεί σωστά.

Σημείωση xenesglosses.eu:

Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν διαφορές από Τμήμα σε Τμήμα όμως ο βαθμός πτυχίου μετρούσε και μετρά τόσο στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ όσο και σε προκηρύξεις του δημοσίου για προσλήψεις ορισμένου χρόνου.


 

14 Σχόλια

  1. Δημήτρης Κώνστας

    Αυτό είναι ένα ακόμα απαράδεκτο θέμα στην εκπαίδευση. Η διαφορά στα προγράμματα σπουδών των εννιά παιδαγωγικών οδηγεί σε παιδαγωγικά πολλαπλών ταχυτήτων και διαφορετικής βαθμίδας δυσκολίας. Έτσι βλέπουμε απόφοιτοι από την Αλεξπολη με πολύ φόρτο εργασίας (η πρακτική άσκηση γίνεται με ελάχιστη βοήθεια και κάθε φοιτητής είναι μόνος) να κοντεύουν να περάσουν το οκτώ, ενώ στη Θεσνίκη με πιο εύκολο πρόγραμμα (το λένε οι ίδιοι οι φοιτητές του ΑΠΘ) τα 9 πέφτουν βροχή. Το ΑΠΘ βρήκε τη φόρμουλα να παράγει ιδιοφυήες; Εδώ γελάμε…

  2. Αγαπητοί κύριοι ή κυρίες του xenesglosses.eu καλό θα ήταν να ανατρέξετε στο κατά πόσο μετρά ο βαθμός πτυχίου στην πρόσληψη εκπαιδευτικών μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Αν κοιτάξετε τον νόμο, λαμβάνοντας υπόψη πόσα μόρια δίνει ένας ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ πόσα μόρια δίνουν μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ΤΠΕ, δεύτερα πτυχία (συναφή) και ξένες γλώσσες, θα δείτε ότι μέχρι και το ΑΣΕΠ αντιλαμβάνεται και σέβεται τις διαφορές από Τμήμα σε Τμήμα (ή από χώρα σε χώρα…..) και πως σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι οι προσλήψεις γίνονται με βάση το βαθμό. Αναρωτηθείτε καλύτερα και ψάξτε γιατί το Υπουργείο επιλέγει κατά το δοκούν αυτό το κριτήριο του ΑΣΕΠ (και μόνο).

    • Τότε γιατί στις λοιπές προκηρύξεις ΑΣΕΠ μονίμου προσωπικού Δημοσίου (με σειρά προτεραιότητας, με γραπτή εξέταση) ο βαθμός πτυχίου μοριοδοτείται γενναιόδωρα; Γιατί ο νομοθέτης αποφάσισε εδώ (Ν. 3848/2010) τέτοια αναντιστοιχία σε μοριοδότηση βαθμού-εμπειρίας; Αν αυτό δεν είναι στοχευμένη εννοιοκρατία δυνάμει πολιτικού οφέλους, τότε τι είναι;

  3. Προς xenesglosses.eu,
    Ο βαθμος πτυχιου ειναι υπερμετρος! δεν γινεται να ισοδυναμει με 10 μηνες προυπηρεσια και να μην υπαρχει η ασφαλιστικη δικλειδα του ετους ληψης! Και επιπλεον εαν θεωρειται αξιοκρατικο αυτο, να μετρα κ η βαση εισαγωγης στα ΠΤΔΕ. φετινοι αποφοιτοι εισηχθησαν με 13000, ενω οσοι αναμενουν 3-4-5 χρονια με 17500+ θα προσπεραστουν ομως απο τους πρωτους εστω και για 0,1 βαθμο διαφορα! ΤΡΑΓΙΚΟ

    • Το ότι δουλεύει κάποιος στην εκπαίδευση δεν σημαίνει ότι κάνει και καλά τη δουλειά του. Εφόσον δεν υπάρχει αξιολόγηση για κάποιους μέσω ΑΣΕΠ και για όλους κατ’ ουσίαν κατά την απασχόληση, τίποτα δεν μπορεί να αποδειχθεί. Έχουμε να κάνουμε με μια κούφια προϋπηρεσία στου κασίδη το κεφάλι. Κάποιοι αξίζουν, κάποιοι όχι. Γι’ αυτό βάλλετε εναντίον του βαθμού πτυχίου, φοβάστε την αξιολόγηση.

  4. Nαι να μετρα, ΟΧΙ ομως με τετοια βαρυτητα! Ειναι δυνατον 1 μοριο για καθε βαθμο διαφορα και η προυπηρεσια στα ταρταρα? ας το κανουν 0,2 η 0,5 (και παλι πολυ ειναι)

  5. Ο ΒΑΘΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΥ ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Σ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ. ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΤΗΣΗς ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΟΣΟ ΓΑΙ ΑΥΤΟΥς ΠΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

  6. Με λίγα λόγια, οι εκπαιδευτικοί είναι σαν το καλό κρασί…όσο πιο παλιό τόσο πιο καλό…Γιατί λοιπόν να μπουν ακαδημαικά κριτήρια για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, όπως γίνεται σε όλους τους άλλους τομείς του Δημοσίου όταν πρόκειται για επιστημονικό προσωπικό; Από τα κριτήρια που οι ίδιοι ζητούν να μπουν, φαίνεται ότι δε θεωρούν τους εαυτούς τους επιστημονικό προσωπικό. Οπότε να μην παραπονιούνται όταν αντιμετωπίζονται ως «δασκαλάκοι» και πληρώνονται λιγότερο από τους φύλακες των σχολικών κτιρίων…

  7. Πρώτα πρέπει να κατοχυρωθεί η αξιολόγηση των τμημάτων, να ληφθούν υπόψη πολλά κριτήρια (έτος εισαγωγής, πρόγραμμα σπουδών, διδακτικό προσωπικό, ώρες πρακτικής) και έπειτα θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για τον γενικό βαθμό πτυχίου και την πρόσληψη των δασκάλων με βάση αυτόν. Είναι αδύνατον να υφίστανται αλλαγές χωρίς αντικειμενικά κριτήρια!!!!!!! Πίσω κρύβονται όνειρα δασκάλων για διδασκαλία και όχι απλά για επαγγελματική αποκατάσταση. ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ!!!!!!!

  8. Πότε θα σταματήσετε με την καραμέλα για τα παιδαγωγικά πολλαπλών ταχυτήτων και διαφορετικής βαθμίδας δυσκολίας; Όλοι έγιναν επαΐοντες!! Και αφού είναι τόσο εύκολο το Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ. γιατί δεν πήγατε όλοι να πάρετε τα δεκάρια εκεί; Αλλά όταν δεν έχετε επιχειρήματα … υπάρχει η γνωστή καραμέλα… Άλλωστε αν τόσο πολύ σας ενδιαφέρει, οι πίνακες των αναπληρωτών υπάρχουν, μπορεί κάποιος να υπολογίσει με ακρίβεια τους βαθμούς που δίνονται από τα αντίστοιχα τμήματα!! Σε όλες τις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π. μοριοδοτείται ο βαθμός πτυχίου αλλά όχι ο χρόνος κτήσης πτυχίου. Αν είναι έτσι να επιστρέψουμε στην επετηρίδα!

    • Επίσης μοριοδοτούνταικαι τα μεταπτυχιακά αλλά δεν λέτε κάτι γι’ αυτό!! Επίσης εθελοτυφλεί κανείς εάν θεωρεί ότι όλες οι σχολές είναι ίδιο. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως αν κάποιος αποφοιτούσε από μια σχολή ΠΤΔΕ π.χ. Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα έβγαζε ο ίδιος διαφορετικό βαθμό πτυχίου. Γι αυτό χρειάζεται η αξιολόγηση κι ένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Αλλά καθόμαστε στα φόρουμ και τσακωνόμαστε αντί να απαιτήσουμε διορισμούς. Μόλις χθες ανακοινώθηκε πως δε θα γίνουν διορισμοί, όταν έχουν φύγει 30000 εκπαιδευτικοί! Και σύμφωνα με τα προηγούμενα μνημόνια διορίζεται ένας μόνιμος για κάθε 5 που φεύγουν. Δηλαδή πρέπει να απαιτήσουμε 6000 διορισμούς τουλάχιστον!! Αλλά η ελπίδα έρχεται ε;; Και αυτοί να εξαιρούν τους εαυτούς τους απο τα νομοσχέδια…Καθίστε να συζητάμε για την πρόταση όλοι! Στο τέλις θα πουν εντάξει τ αφήνουμε όπως πριν και θα είμαστε χαρούμενοι..Αλλά θα είμαστε χαμένοι. Διορισμοί και διαγωνισμός ΤΩΡΑ!Ξυπνάτε!

  9. Κυριοί μου, εμείς που περάσαμε στα Παιδαγωγικά με 19.000 μόρια μένουμε απ´ έξω για να μπούνε δάσκαλοι υψηλού επιπέδου που πέρασαν με 13.000 και θα μεταδώσουν αυτές τις γνώσεις τους και στα παιδιά.

  10. Αυθαιρεσία και αντισυνταγματικότητα. Ένας επιθετικός ανίερος πόλεμος εναντίον των ακαδημαϊκών γνώσεων καιι αντικειμενικών προσόντων, από τα πλέον αναρμόδια προς τούτον πρόσωπα, από τους εκπαιδευτικούς.

    • Εκλογές χθες, είναι επικίνδυνοι!

      Κατ’αρχάς να ξεκινήσουμε απ’ τα βασικά. Καμμία σχολή δεν είναι ίδια. Είτε ΠΤΔΕ είτε φιλολόγων, είτε φυσικών.π.χ. το Φιλογικο Αθήνας έχει 48 μαθήματα και της Θεσσαλονίκης 42. Προφανώς κάποιοι ευνοούνται μόνο με το βαθμό και λυσσάνε. Ξεχνάνε όμως πως ο ΑΣΕΠ μοριοδοτεί και μεταπτυχιακά και διδακτορικά και ξένες γλώσσες, που στην πρόταση δεν τα συμπεριλαμβάνουν, πράγμα βέβαια που θα αλλάξει πιστεύω. Μην προσπαθείτε να μας αποδείξετε πως ο γάιδαρος πετάει. Το σωστό θα ήταν 0,5 ο βαθμός, 0,5 η προΰπηρεσία και από 1 μεταπτυχιακό, διδακτορικό.Και επιπλέον να θεσμοθετηθεί η αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών. Είτε έχουν 10 ή 5, είτε μόνιμοι είτε αναπληρωτές. Υπάρχουν αρκετοί που δεν κάνουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...