Home / Featured / Που θα γίνουν νέες προσλήψεις στην εκπαίδευση το Σεπτέμβριο

Που θα γίνουν νέες προσλήψεις στην εκπαίδευση το Σεπτέμβριο

Δημοσιεύτηκε: 9:56 πμ Απρίλιος 23rd, 2016  


icon-1250084_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Και νέες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο όπως αποκάλυψε από το Βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με την υπουργό μετά από έξι χρόνια, μέσα σε ελάχιστους μήνες, δόθηκαν πεντακόσιες θέσεις μελών ΔΕΠ στα ιδρύματα. Από αυτές 136 πήραν τα ΤΕΙ.

«Έχουμε κρατήσει άλλες πεντακόσιες θέσεις που θα δώσουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη. Όμως, όταν επί έξι χρόνια δεν δόθηκε καμία θέση μόνιμου προσωπικού και ξαφνικά, μέσα στο ελάχιστο διάστημα δίνονται πεντακόσιες θέσεις συν διακόσιες επιπλέον πρόσληψης ειδικού επιστημονικού προσωπικού -που ειδικά τα ΤΕΙ το έχουν πάρα πολύ ανάγκη, γιατί έχουν εργαστήρια- όταν έχουμε πάρει επιπλέον πενήντα μέλη ΔΕΠ συν τριανταπέντε μέλη καθηγητές για τα ΤΕΙ, εσείς βλέπετε την απόλυτη καταστροφή» επεσήμανε η Σία Αναγνωστοπούλου στο πλαίσιο απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση.

Για την κατανομή των θέσεων, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, το σύστημα που εφαρμόστηκε  ήταν η αναλογία διδασκόντων και διδασκομένων, για να κατανείμουμε τις θέσεις μόνιμου προσωπικού και να δούμε τις ανάγκες των ιδρυμάτων.

Η υπουργός παραδέχθηκε ότι δυστυχώς, τα ΤΕΙ είχαν μια παθογένεια σε σχέση με την απορρόφηση των θέσεων που τους δίνονταν, έκαναν δέκα χρόνια για μία εκλογή και παρουσιάζουν πολύ μεγάλη απόκλιση σε σχέση με τα πανεπιστήμια. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο στόχος δεν ήταν να τραβήξουμε τα πανεπιστήμια προς τα κάτω για να έρθουν σε μία ισορροπία με τα ΤΕΙ, αλλά να ανεβάσουμε σιγά-σιγά τα ΤΕΙ. Θα σας πω ότι στη δυσκολότερη θέση -και σας το λέω εγώ, γιατί το έχω κοιτάξει- είναι τα ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, είναι τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που τυχαίνει να είναι και η εκλογική μου περιφέρεια».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...