Home / HEADER-NEWS / Πόσοι διαφορετικοί τρόποι για την αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης υπάρχουν;

Πόσοι διαφορετικοί τρόποι για την αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης υπάρχουν;

Δημοσιεύτηκε: 3:48 μμ Απρίλιος 3rd, 2016  


ste

Αντισυνταγματικός κρίθηκε από το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας,σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου,ο Ν 4327/15 για την επιλογή Δντών σχολικών μονάδων.

Το θέμα,λόγω σπουδαιότητας,παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου για οριστική απόφαση η οποία,σύμφωνα με πληροφορίες,θα εκδοθεί ως το τέλος Ιουνίου.

Τα πρακτικά αποτελέσματα της απόφασης-εφόσον και η Ολομέλεια κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο-θα είναι να γίνουν νέες κρίσεις Δντών σχολικών μονάδων ,καθώς και νέες κρίσεις Δντών εκπαίδευσης,αφού οι τελευταίοι επιλέχτηκαν και μέσω ψηφοφορίας από τους Δντές σχ.μονάδων.
Είναι η πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά που νόμος για επιλογή στελεχών κρίνεται αντισυνταγματικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ έγκαιρα,από τις 3-5-15, με άρθρο μου είχα επισημάνει τις αδυναμίες του νόμου, καθώς και διατάξεις που πιθανόν θα κρινόταν αντισυνταγματικές.

Επισημαίνω ,δε ,ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας δεν έχουν ενιαίο σχέδιο για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης,αφού:

●Τους συντονιστές εξωτερικού τους επέλεξαν μέσω της συνέντευξης.
●Τους Δντές σχ. μονάδων μέσω της ψηφοφορίας.
●Τους Δντές Εκπαίδευσης μέσω ψηφοφορίας και συνέντευξης.
●Για τους σχολικούς συμβούλους δεν έχει αποφασισθεί ακόμη το σύστημα επιλογής.

Δ.ΜΠΡΑΤΗΣ facebook


 

Ένα σχόλιο

  1. Τζιάκη Δέσποινα

    και για τον τρόπο επιλογής Προϊσταμένης/ ου τμήματος εκπαιδευτικών θεμάτων ποιο είναι το κριτήριο?ποιος έχει καταλάβει?????? τι είναι αυτή η προσωπικότητα που μπορεί χωρίς ιδιαίτερες σπουδές να προχωράει και να επιλέγεται για τη θέση….ακολουθώντας το νέο νόμο 4327 /2015 που δήθεν υπερασπίζεται τη διαφάνεια και την αξιοκρατία!!!!! αυτά από ΧΑΝΙΑ – Α/θμια Χανίων

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...