Home / Featured / Πλήρης σεβασμός στις αποφάσεις του ΣτΕ. Τι ειπώθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών

Πλήρης σεβασμός στις αποφάσεις του ΣτΕ. Τι ειπώθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών

Δημοσιεύτηκε: 10:04 μμ Απρίλιος 14th, 2016  


teacher

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Έβδομο και τελευταίο στοιχείο αυτού του πλαισίου, είναι ότι οτιδήποτε κάνει κυβέρνηση ως προς την πρόσληψη προσωπικού για τη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει να έχει δύο πράγματα στο σκεπτικό της. Το ένα είναι πλήρης σεβασμός για τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. και το δεύτερο, να προχωρήσει σε ένα κοινωνικό δίκαιο τρόπο για τις προσλήψεις αυτές, ιδιαίτερα για όλους όσους με αυταπάρνηση συνέβαλαν να κρατήσουν το εκπαιδευτικό σύστημα στο πόδι τα τελευταία χρόνια. Εδώ, λοιπόν, θα πρέπει οι νομικοί περιορισμοί να συνδυαστούν, βεβαίως, με στοιχεία αξιοκρατίας.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, Kωνσταντίνος Γαβρόγλου αναφερόμενος στο θέμα των διορισμών.

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε για δεύτερη φορά στο Σ.τ.Ε συμπεριλαμβάνοντάς τον στα 7 στοιχεία του πλαισίου που διέπουν το νομοσχέδιο.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Αυτά, λοιπόν, τα επτά σημεία, το δυσχερές πλαίσιο του ν.4310, οι μνημονιακές μας υποχρεώσεις, οι συζητήσεις μας με τον ΟΟΣΑ, ο εθνικός και κοινωνικός διάλογος, η εξαιρετική συνθετότητα της ερευνητικής δραστηριότητας, το θέμα των λειτουργικών αναγκών κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, όπως επίσης και τα θέματα που έχουν σχέση με τις απόφασης του Σ.τ.Ε., αλλά και με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο ως προς τις προσλήψεις, αυτά τα στοιχεία αποτελούν το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο προχωράει η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου.

Σημειώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ έχει ετοιμάσει ρύθμιση για τους αναπληρωτές που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στο νομοσχέδιο για την Έρευνα.


 

Ένα σχόλιο

  1. Συνάδελφοι, αν το καλοκαίρι, πριν κάνουμε τις αιτήσεις αναπληρωτών, τα καθίκια καταπατήσουν την απόφαση του ΣΤΕ, για να βολέψουν στην οροφή των πινάκων τον κάθε τεμπέλ χανά βολεψάκια, μετά ας μιλήσουνε τα όπλα! Αρρώστησα να ταλαιπωρούμαι στα κατσάβραχα, επειδή κάποια γενετικά απόβλητα δε μου μετρούσαν την προ’υ’πηρεσία 2010-2012, την οποία απέκτησα μετά από επιτυχημένες επιδόσεις στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και συνάμα βόλευαν τον κάθε βολεμένο του ιδιωτικού και τον κάθε υπεραναπαραγωγικό κούνελο, που έτρωγαν τις θέσεις! ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΟΥ!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...