Home / Featured / Όταν και το ΣτΕ μιλάει με δύο γλώσσες…

Όταν και το ΣτΕ μιλάει με δύο γλώσσες…

Δημοσιεύτηκε: 11:50 πμ Απρίλιος 18th, 2016  


ste

Το ΣτΕ Με την με αριθμό 4303/2015 απόφασή του έκρινε αμετάκλητα ότι το μεταβατικό στάδιο του άρθρου 9 Ν. 3848/2010 είναι Συνταγματικό.

Το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους νομικούς ισχυρισμούς του γραφείου μας και απέρριψε τους αντίστοιχους των αιτούντων. Ειδικότερα η παρέμβαση υπέρ της διατήρησης ισχύος της εγκυκλίου πρόσληψης αναπληρωτών που άσκησε το γραφείο μας έγινε δεκτή και η συναφής αίτηση ακυρώσεως που είχε ασκηθεί από ομάδα εκπαιδευτικών απερρίφθη.

Το ΣτΕ δέχθηκε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση 527/2015 Του ΣτΕ δεν αφορά στους αναπληρωτές αλλά μόνο στους μόνιμους διορισμούς, ως επανειλημμένως και με υπευθυνότητα έχει υποστηρίξει το γραφείο μας. Συνεπώς το υπάρχον σύστημα και οι πίνακες αναπληρωτών ισχύουν ως έχουν για φέτος και για του χρόνου. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά κάθε αντίθετη πληροφορία η οποία ελέγχεται ως ανακριβής και κινούμενη εκ του πονηρού.

Η απόφαση είναι ακόμα ακαθαρόγραφη. Όταν καθαρογραφεί θα αναρτηθεί και στον ιστοτόπο μας. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη, τους εκατοντάδες εντολείς μας.

Δρ. Ηλίας Κολλύρης

Πηγή: https://koliris.gr/portal/?p=11234


 

2 Σχόλια

  1. Γιατί δεν δημοσιεύετε στον επαγγελματικό σας ιστότοπο την εν λόγω ακαθαρόγραφη απόφαση να την διαβάσουμε κι εμείς; Μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο το ΣτΕ να έκανε δεκτή επί της ουσίας τέτοιου είδους παρέμβαση υπέρ μιας ξεκάθαρης αντισυνταγματικότητας. Μήπως απέρριφθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων λόγω δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία για τη χρονιά 2015-2016 χωρίς δυνατότητα εφαρμογής της εν λόγω νομοθεσίας για την επόμενη σχολική χρονιά, όπως επικαλείται το Υπουργείο; Έχουμε κάποιον λόγο να πιστέψουμε εσάς και όχι τον Υπουργό; Είναι δυνατόν να ψεύδονται οι αρμόδιοι επί του περιεχομένου μιας δικαστικής απόφασης, που θα αποκαλυφθεί σύντομα σε όλους; Μηπως ερμηνεύετε την εν λόγω απόφαση κατά βούληση; Υπάρχει και δικηγορική δεοντολογία και σχετικό επαγγελματικό ήθος που πρέπει να τηρείται σε κάθε υπόθεση.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...