Home / Featured / Οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια. Πως θα γίνεται η κατανομή

Οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια. Πως θα γίνεται η κατανομή

Δημοσιεύτηκε: 10:01 πμ Απρίλιος 4th, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας που θα δημοσιευετεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα γίνεται η κατανομή των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών μονάδων, μετά από ρύθμιση που αναμένεται να φέρει το Υπουργείο στο νομοσχέδιο για την Έρευνα.

Με βάση το νόμο 2817 του 2000 ισχύει ότι η σύσταση κλάδων και θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η κατανομή αυτών κατά ειδικότητες, η αύξηση των υφιστάμενων θέσεων και η μείωση αυτών καθώς και η μεταφορά θέσεων από κλάδο σε κλάδο της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης ή από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αντίστροφα, γίνονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η πιο πάνω ρύθμιση αναμένεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το νόμο 2817/2000.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτη η δημοσίευση της απόφασης για τη σύσταση των 1686 θέσεων των κοινών ειδικοτήτων της ΠΕ “κόλλησε” σε νομοτεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταφορά των πιστώσεων. Το θέμα θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση που θα συμπεριληφθεί σε ένα από τα νομοσχέδια που συζητούνται στη βουλή.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...