Home / Featured / Ολοκληρωμένη πρόταση αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα επιλογής

Ολοκληρωμένη πρόταση αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα επιλογής

Δημοσιεύτηκε: 9:58 μμ Απρίλιος 12th, 2016  


kathigitria

11-4-2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΟΠίνακας Α΄ (Αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης) καταρτίζεται με βάση τα ακόλουθα προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήριακατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από την αθροιστική βαθμολόγηση των ακόλουθων κριτηρίων:

α) Πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία

1) Οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν 1 μόριο για κάθε μήνα πραγματικής προϋπηρεσίας.

2) Η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα με +1 μόριο για κάθε μήνα.

Για τον υπολογισμό των ανωτέρω μονάδων λαμβάνεται υπ’ όψιν η πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή. Συγκεκριμένα, λαμβάνεται υπ’όψιν η προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 34 του άρθρου 6 του ν.3027/2002 (Α΄ 152), όπως ισχύει, της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του ν.3194/2003 (Α΄ 138) όπως ισχύει, καθώς και της παρ.4 του άρθρου 41 του ν.3762/2009 όπως ισχύει.

β) Επιτυχία σε γραπτό διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π.      

Η επιτυχία κατά τον τελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. μοριοδοτείται με ένα (1) μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα που συγκέντρωσε ο υποψήφιος πάνω από τη βαθμολογική βάση. Η επιτυχία κατά τον αντίστοιχο προτελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. μοριοδοτείται με μισό (0.5) μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα που συγκέντρωσε ο υποψήφιος πάνω από τη βαθμολογική βάση.

Όσοι υπάγονται σε περισσότερες των ανωτέρω περιπτώσεων λαμβάνουν αθροιστικά τα μόρια αυτών.

γ) Ακαδημαϊκά κριτήρια.

Οι πίνακες αναπληρωτών διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη πρώτα την εξεταστική περίοδο κτήσης πτυχίου και έπειτα το βαθμό πτυχίου. Όπως ακριβώς πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2015-2016.

δ) Κοινωνικά κριτήρια

Τα κοινωνικά κριτήρια καθώς και η μοριοδότησή τους είναι τα προβλεπόμενα στην περίπτωση δ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 3, σε συνδυασμό με το άρθρο 52 του ν.4115/2013 (Α΄24). Σε περίπτωση ύπαρξης μόνιμης αναπηρίας του υποψήφιου εκπαιδευτικού κατά ποσοστό 67% και άνω, θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να είναι ικανός για την άσκηση εκπαιδευτικού έργου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και η αναπηρία του δεν πρέπει να οφείλεται σε θέματα ψυχικής υγείας.

……………………………………………………

το κείμενο στάλθηκε στο xenesglosses.eu από ομάδα αναπληρωτών που αριθμεί 3.500 μέλη


 

2 Σχόλια

  1. Μήπως να στείλετε την «ολοκληρωμένη» πρότασή σας κατευθείαν στο ΣτΕ μετά την ψήφισή του σχετικού νομοσχεδίου/προσχεδίου; Εκεί να σας δω τι επιχειρήματα θα επικαλεστείτε υπέρ της εμφανούς ή αφανούς επετηρίδας. Όταν έχουν βγει σχετικές δικαστικές αποφάσεις, τα λόγια είναι περιττά. Η ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ. Μα επιτέλους, ποιά είναι η λογική της πρότασης υπέρ ιδίων συμφερόντων εναντίον της συνταγματικότητας; Έχει νομιμοποιηθεί το ρουσφέτι και δεν το γνωρίζω; Με τη στάση σας υπέρ ιδίων συμφερόντων προσβάλλετε όλους τους νυν και μελλοντικούς συναδέλφους σας, τα δικαιώματα των οποίων έχουν θιγεί κατ΄επανάληψη όλα αυτά τα χρόνια.

    • Η απόφαση του ΣΤΕ δεν έχεινα κάνει με τη συνταγματικότητα των ακαδημαϊκών κριτηρίων, αλλά με την υποχρέωση να λαμβάνεται υποψιν και να μοριοδοτειται η επιτυχία στον ΑΣΕΠ και να ρυθμίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Το κοινωνικά άδικο σύστημα του βαθμού χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η ημερομηνία κτήσης, εννοείται πως θα επισύρει νέο γύρο προσφυγών στο ΣΤΕ απο πληθώρα αναπληρωτων που θίγονται. Το σχέδιο θέλει διορθώσεις αλλιώς οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...