Home / Featured / Οι κερδισμένοι του νέου συστήματος επιλογής αναπληρωτών. Τι θα γίνει με τους διορισμούς

Οι κερδισμένοι του νέου συστήματος επιλογής αναπληρωτών. Τι θα γίνει με τους διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 1:22 μμ Απρίλιος 10th, 2016  


sxoleiomathimamathitesdaskaloskathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του xenesglosses.eu ότι θα γίνονταν αποκαλύψεις για τον τρόπο επιλογής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το Υπουργείο θα πρέπει να περάσει τη νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες μέρες – στο νομοσχέδιο της Έρευνας, όπως είχαμε γράψει- προκειμένου να καταρτιστούν εγκαίρως οι πίνακες αναπληρωτών για το νέο έτος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΣΗΜΕΙΟ

Οι πίνακες θα καταρτιστούν υπό τον ΑΣΕΠ ενώ στους κερδισμένους του νέου συστήματος θα είναι οι επιτυχόντες των δυο τελευταίων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που παράλληλα εργάζονταν και ως αναπληρωτές και έχουν συγκεντρώσει αρκετά μόρια προϋπηρεσίας.  Με λίγα λόγια όποιος έχει και προϋπηρεσία και ΑΣΕΠ δεν έχει να φοβηθεί ότι θα χάσει θέσεις ίσα-ίσα που θα πρέπει να έχει ελπίδες για άνοδο στον πίνακα αναπληρωτών.

Αντίθετα οι χαμένοι του νέου συστήματος είναι όσοι έχουν υψηλές προϋπηρεσίες και μόνο και οι οποίοι θα κατρακυλήσουν εκατοντάδες θέσεις στους πίνακες.

Σημειώνουμε ότι το νέο σύστημα φαίνεται ότι κινείται προς την κατεύθυνση κάποιας αξιοκρατίας αφού πλέον ο ΑΣΕΠ έχει σημαντικό ρολό ενώ η προϋπηρεσία παίζει και αυτή ρόλο άλλα όχι τον κυρίαρχο όπως στο προηγούμενο σύστημα όπου οι εκπαιδευτικοί έβλεπαν κάθε χρόνο να πέφτουν θέσεις καθώς στους πίνακες έμπαιναν εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσίες 100+ μόρια. Η παρεμβάσεις συλλόγων, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ πρέπει να συντελέσουν στη ρύθμιση της «δόσης» του κάθε «υλικού» ώστε η πρόταση να αποτελέσει μία δίκαιη λύση.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Διορισμοί

Όσον αφορά τους διορισμούς γι’ αυτούς δεν δόθηκε πρόταση απο το Υπουργείο Παιδείας καθώς υπάρχει ακόμα εκρεμμότητα με τους Θεσμούς που δεν έχουν δώσει το πράσινο φώς. Ο αριθμός των 13.000 και των 10.000 διορισμών που ακούστηκε από τα στόματα της κα Αναγνωστοπούλου και του κ. Πελεγρίνη φαντάζει αρκετά αισιόδοξος και όπως αποκάλυψε συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στο xenesglosses.eu θα είναι επιτυχία αν σπάσει το απόστημα των διορισμών ακόμα και με ένα νούμερο πολύ μικρότερο των 10.000, της τάξης των 2.000 διορισμών.

Σημειώνουμε ότι το Υπουργείο θέλει οπωσδήποτε να κάνει διορισμούς έστω και λιγότερους καθώς οι κατα καιρούς δηλώσεις του Υπουργού έχουν γεμίσει προσδοκίες τους χιλιάδες «μόνιμους-αναπληρωτές».

Όσον αφορά το σύστημα για την επιλογή των μόνιμων εκπαιδευτικών οι τελευταίες δικές μας πληροφορίες λένε ότι πιθανόν η επιλογή των διοριστέων να γίνει από τους επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ από τον οποίο υπάρχουν εκρεμμότητες.

Χρόνος αναπληρωτών και διορισμών

Το Υπουργείο Παιδείας, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός έχει ετοιμάσει ένα χρονοδιάγραμμα για την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων. Σύμφωνα με αυτό προσλήψεις, αν θα γίνουν , αυτές θα πραγματοποιηθούν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιρίου ενώ για να είναι οι αναπληρωτές στα σχολεία την ημέρα του Αγιασμού οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνουν 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΣΗΜΕΙΟ


 

3 Σχόλια

  1. Μακάρι να εφαρμοστεί πλέον ένα δίκαιο σύστημα και να μη βλέπουμε να προηγείται ο κάθε βολεμένος του ιδιωτικού στη γειτονιά του και να εργάζεται ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ γουστάρει και οι κορο’ιδάρες με επιτυχίες σε ΑΣΕΠ και χρόνια Οδύσσειας στα ελληνικά κατσάβραχα να αφήσουν εκεί τα οστά τους! Αν συνεχιστεί αυτή η κτηνωδία, κάποια στιγμή θα μιλήσουν οι καραμπίνες. Ο πολιτισμένος διάλογος και η υπομονή, εξαντλήθηκαν πια!

  2. Φαίνεται, πλέον, ότι το Υπουργείο έχει ξεχάσει τους απόφοιτους δασκάλους του 2013, του 2014, του 2015 και φυσικά τους καινούριους του 2016, δηλαδή συν 2.000άνεργοι. Πόσα χρόνια θα περιμένουμε κυρίες και κύριοι για να δουλέψουμε έστω αναπληρωτές;

  3. Η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας είναι για γέλια. Να μετρήσουν όλα τα μόρια χωρίς πλαφόν (!) Επιτέλους να σταματήσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα συγκεκριμένου (μικρό) συλλόγου που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...