Home / Featured / Νηπιαγωγοί και άλλοι εκπαιδευτικοί, Ειδικής Αγωγής σε νέο θεσμό των Δήμων

Νηπιαγωγοί και άλλοι εκπαιδευτικοί, Ειδικής Αγωγής σε νέο θεσμό των Δήμων

Δημοσιεύτηκε: 3:32 μμ Απρίλιος 4th, 2016  


job

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί και γενικότερα εκπαιδευτικοί θα περιλαμβάνονται στις ειδικότητες που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Κοινότητας τα οποία δύναται να λειτουργούν σε κάθε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Κάθε Κέντρο δύναται να έχει παραπάνω από ένα άτομο ανά ειδικότητα, ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής παρέμβασης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Το «Κέντρο Κοινότητας», ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες δύναται να στελεχώνεται από προσωπικό πλήρους ή μερικής απασχόλησης, με σύμβαση ΙΔΟΧ ή μίσθωσης έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Το απαιτούμενο προσωπικό για την υλοποίηση της πράξης, προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του θεσμικού πλαισίου και ειδικότερα του Ν. 2190/1994 όπως κάθε φορά ισχύει, για τους φορείς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του. Το xenesglosses.eu σημειώνει ότι αυτό σημαίνει ότι οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Ως φορείς υλοποίησης των «Κέντρων Κοινότητας» θα οριστούν οι Δήμοι και όλοι οι φορείς που συστήνονται και εποπτεύονται από αυτούς (Δημοτικά ΝΠΔΔ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και λοιποί δημοτικοί φορείς).

Τα «Κέντρα Κοινότητας» θα  λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο ημερήσιας λειτουργίας το οποίο, κατά την κρίση του οικείου ΟΤΑ α΄ βαθμού και με βάση τις δυνατότητές του σε ανθρώπινο δυναμικό, δύναται να εκτείνεται και πέραν της 17:00, ώρα λήξης του ωραρίου του τακτικού προσωπικού, προκειμένου να εξυπηρετεί τους πολίτες στο μεγαλύτερο δυνατό χρονικό εύρος. Το ακριβές ωράριο του «Κέντρου Κοινότητας» καθορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας  σχετικές με την εκπαίδευση μεταξύ των άλλων  περιλαμβάνονται:

Ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και μαθησιακής στήριξης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε συνέργεια με τα προγράμματα εκπαίδευσης που υλοποιούνται (εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μαθησιακή υποστήριξη, παροχή γευμάτων, υποστήριξη σχολικού περιβάλλοντος κ.α.)

Μεικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη, ειδικότερα (αλλά όχι αποκλειστικά) για μαθητές ΑμεΑ, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, Ρομά και Μετανάστες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς της προηγούμενης εβδομάδας όπως τις κατέγραψε το xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...