Home / Featured / Νηπιαγωγείο ώρα μηδέν!

Νηπιαγωγείο ώρα μηδέν!

Δημοσιεύτηκε: 9:31 μμ Απρίλιος 23rd, 2016  


13062330_10207609218601752_6442714044819789722_n

Εκ μέρους των ομάδων διαχείρισης του Παιδικού Πλανήτη και του Γκρουπ Νηπιαγωγών:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες. Θέλοντας να δείξουμε την αντίδραση και την αντίθεσή μας σε όσα προγραμματίζονται για τα Νηπιαγωγεία και τους Νηπιαγωγούς, Αναπληρωτές και μη, σας προτείνουμε ως ομάδα διαχείρισης του group Νηπιαγωγών σε συνεργασία με την ομάδα του Παιδικού Πλανήτη, έξω από κομματικά παιχνίδια, απλά εκφράζοντας τις αγωνίες του Νηπιαγωγού σήμερα , του Έλληνα εκπαιδευτικού γενικότερα αύριο τα εξής:
Να βάλετε σε όλα τα blogs την αφίσα του Συντονιστικού Νηπιαγωγών, με την προσθήκη που έχουμε κάνει και την εικόνα της Δημητριάδου Κικής. Στους τοίχους εξώφυλλο την αφίσα του Συντονιστικού. Όλα αυτά σήμερα στις 8:00 το βράδυ και να μείνουν ως τη Μεγάλη Πέμπτη ,αφού την Μεγάλη Τετάρτη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Όλες μαζί έχουμε δύναμη. Μόνη της κάθε μία όχι.

Ο τίτλος της ανάρτησης να είναι κοινός:

13096360_10207609219041763_7711531910596350253_n

«ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»

Βάζουμε μαζί και ένα κείμενο που έγραψε η Τόνια Αραπάκη, να μπει ως επεξηγηματικό στα blogs για να καταλάβουν όσοι διαβάσουν τι συμβαίνει.

«Εντελώς αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Παιδείας καταθέτει στις 12-4-2016 ένα σχέδιο νόμου που στην ουσία καταργεί την προσχολική αγωγή.

Τα προβλήματα που αποσχολούν το νηπιαγωγείο σήμερα όπως η δίχρονη υποχρεωτική δημόσια Προσχολική Αγωγή, η εφαρμογή του ωραρίου των Νηπιαγωγών (διανύουμε τον τέταρτο χρόνο από την ψήφιση του νόμου και δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του) το κτιριακό, η αποδυνάμωση του Ολοήμερου και άλλα πολύ σημαντικά θέματα όχι μόνο δεν απασχολούν καθόλου το υπουργείο αλλά βρήκαν τρόπο να τα λύσουν με μιας. Καταργώντας εντελώς το νηπιαγωγείο.

Με το νέο σχέδιο ο ελάχιστος αριθμός των 7 νηπίων για την ίδρυση-λειτουργία Νηπιαγωγείων αυτόματα θα διπλασιαστεί για Νηπιαγωγεία αστικών περιοχών τα οποία θα λειτουργούν μόνο αν έχουν 14 νήπια! Για τις ημιαστικές περιοχές και την επαρχία θα αποφασίζουν οι περιφερειακοί διευθυντές για το ποιο Νηπιαγωγείο θα χαρακτηρίζεται ως απομακρυσμένο.

Εμείς οι νηπιαγωγοί παλεύουμε με όλες τις δυσκολίες χρόνια τώρα, χωρίς θεσμοθετημένο ωράριο, χωρίς ανάσα ούτε στα διαλείμματα, με στοιβαγμένα 25 παιδιά μέσα σε μια τάξη στις μεγάλες πόλεις και στις περισσότερες περιπτώσεις σε άθλια κτήρια.

Ίδρυσαν ολοήμερα νηπιαγωγεία χωρίς υποδομές και χρήματα κι όμως αυτά οργανώθηκαν χάρη στην αποφασιστικότητα και το μεράκι των νηπιαγωγών χωρίς καμία βοήθεια.

Με το νέο αυτό μέτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα θα στριμώχνονται στην καλύτερη περίπτωση ως και 27 νήπια στις τάξεις ενώ τα χωριά θα ερημώσουν. Ακόμα κι αν στον ελάχιστο αριθμό των 14 νηπίων συμπεριλαμβάνει και τα προνήπια πάλι το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί στα περισσότερα χωριά ,τα νηπιαγωγεία λειτουργούν με 8 έως 10 με 11 παιδιά νήπια-προνήπια.

Να τους σταματήσουμε και να σχεδιάσουμε τη δική μας εκπαιδευτική πολιτική για το Νηπιαγωγείο με βάση το Νηπιαγωγείο που οραματιζόμαστε!

Γιατί μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη που μας δίνει η δουλειά μας καθημερινά, ο αγώνας μας!»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...