Home / Featured / Νέα αιφνιδιαστική τροπολογία στο νομοσχέδιο αυτή τη φορά για τους τίτλους σπουδών

Νέα αιφνιδιαστική τροπολογία στο νομοσχέδιο αυτή τη φορά για τους τίτλους σπουδών

Δημοσιεύτηκε: 7:46 μμ Απρίλιος 26th, 2016  


Ypepth

Με μια Τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο αιφνιδιαστικά ο Υπουργός Παιδείας κος Φίλης στη Βουλή, με τίτλο «Καθορισμός της συνάφειας των τίτλων σπουδών με την Ε.Α.Ε.», συστήνεται επιτροπή στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.), η οποία θα κρίνει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση(Ε.Α.Ε.), αλλά και στη Σχολική Ψυχολογία. 

Επιπλέον όμως – και εδώ είναι η έκπληξη – η επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.) θα εξετάζει και τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. με την ειδικότητα του κλαδου της προς πλήρωση θέσης!!!!, την οποία συνάφεια με την ειδικότητα του κλαδου της προς πλήρωση θέσης μέχρι τώρα κρίνει όσον αφορά στους μονίμους του Ε.Ε.Π., όπως συμβαίνει και στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας, το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δηλαδή το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. κρίνουν τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλωνμε την ειδικότητα του κλαδου της προς πλήρωση θέσης των αναπληρωτών Ε.Ε.Π.

Στην αιτιολογική έκθεση δε, αναφέρεται πως «…η προτεινόμενη ρύθμιση βρίσκεται σε αρμονία με την κατάρτιση από το σχολικό έτος 2016-17 Ενιαίου Πίνακα αναπληρωτών Ε.Ε.Π….», τη στιγμή που πριν από λίγο ο ίδιος ο Υπουργός, ο ίδιος ο κος Φίλης ανακοίνωσε στη Βουλή και επισήμως δημοσιοποιήθηκε, πως «Οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνουν με το περσινό σύστημα…»!!!!, δηλαδή, όσον αφορά στους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. από τις 13 Π.Δ.Ε. της χώρας…

Κι όλα αυτά χωρίς καμία διαβούλευση και αιφνιδιαστκά.

Πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά….

ΟΛΗ Η ΝΕΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ

Βασίλης Βούγιας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ  ΡΥΘΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 359/6 26.4.2016: «Καθορισμός της συνάφειας των τίτλων σπουδών με την ΕΑΕ, συμπλήρωση τυπικών προσόντων εκπαιδευτικών κλάδων Πληροφορικής , καθορισμός ωρολογίων προγραμμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θέματα καθ΄υπέρβαση εγγραφής αποφοίτων Λυκείων που έχουν βραβευθεί σε Ολυμπιάδες, ρύθμιση θεμάτων του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων και ρύθμιση θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων ΥΠΠΕΘ.»

https://seepea-stella.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...