Home / Featured / Να ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο του Υπουργείου

Να ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο του Υπουργείου

Δημοσιεύτηκε: 11:46 πμ Απρίλιος 10th, 2016  


Ypepth

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!

Ανακοινώθηκε η πρόταση-σχέδιο που τόσο καιρό κρατούσε καλά φυλαγμένη το Υπουργείο. Αφού για καιρό εξήγγειλαν 20.000 διορισμούς σε βάθος τριετίας, για να αποκρύψουν ότι ταυτόχρονα έκοβαν θέσεις εργασίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τροπολογία για τα τμήματα ένταξης…

Αφού πολυδιαφήμισαν τη «μελέτη προς τους θεσμούς», για να μας δείξουν ότι έκαναν το χρέος τους, αλλά έχασαν στη «διαπραγμάτευση»… Αφού πια ανακοινώνουν μέσω στελεχών ότι δε θα γίνουν διορισμοί, προχωρούν σε σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε να εφαρμόσουν και στους πίνακες των αναπληρωτών τον νόμο-λαιμητόμο της Διαμαντοπούλου.

Με την απαράδεκτη τροπολογία η πολιτική ηγεσία αποκαλύπτει σε πλήρη ανάπτυξη το σχέδιό της. Μειωμένος προϋπολογισμός για προσλήψεις αναπληρωτών, ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 190 εκ. μόλις από το ΕΣΠΑ για τα επόμενα 4 χρόνια (φέτος αξιοποίησαν 160 εκ.!!), αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο σύνολο των εργασιακών σχέσεων και του ωρολόγιου προγράμματος με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού και τη μείωση του κόστους με κάθε τίμημα. Δομές του δημόσιου σχολείου τίθενται υπό αίρεση, θέσεις εργασίας εξανεμίζονται και χιλιάδες εκπαιδευτικοί καταδικάζονται σε χρόνια ανεργία!

ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η μοριοδότηση των κριτηρίων που θέτει η πρόταση επιδιώκει να δημιουργήσει μια ακραία εμφυλιακή αντιπαράθεση, σε συνέχεια των διαχωρισμών που τόσο καιρό καλλιεργήθηκαν τεχνηέντως  μεταξύ μας. Η προϋπηρεσία εξαφανίζεται, το ΣτΕ τελικά «νομοθετεί» και ο ΑΣΕΠ αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό κριτήριο κατάταξης στους πίνακες. Συνολικά η  πολιτική ηγεσία εμφανίζεται ως εγγυήτρια της τάξης και της νομιμότητας, ενώ η ίδια ευθύνεται για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των σχολείων, για τους μηδενικούς διορισμούς, για την εφαρμογή μνημονίου στη δημόσια εκπαίδευση.

Η στόχευση είναι σαφής. Οι αναπληρωτές πρέπει να μείνουν διασπασμένοι και άρα διαχειρίσιμοι, δίχως εργασιακά δικαιώματα και δίχως να προβάλλουν αντίσταση μέσα από συλλογικές διεκδικήσεις. Επιχειρεί, λοιπόν, το Υπουργείο να διχάσει εκ νέου τους αναπληρωτές προκειμένου να μετακινηθεί η συζήτηση από το πραγματικά αναγκαίο τόσο για τη λειτουργία των σχολείων όσο και για τη λύση της χρόνιας εργασιακής περιπλάνησης:

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Το κλείσιμο της φετινής χρονιάς με 3000 κενά και οι οικονομικοί περιορισμοί της επόμενης αναδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας των σχολείων στη βάση της μείωσης του κόστους. Αποκαλυπτική υπήρξε η τοποθέτηση Πελεγρίνη πως αν δεν γίνουν διορισμοί, πρέπει να κλείσουν σχολεία! Η συζήτηση περί συστήματος διορισμού είχε μόνη επιδίωξη την εφαρμογή του Ν.3848 της Διαμαντοπούλου και στους αναπληρωτές, ώστε να δρομολογηθούν χιλιάδες απολύσεις διαρκείας. Κι αυτό γιατί οι ελάχιστες προσλήψεις της επόμενης χρονιάς μπορεί να είναι έως και 5000 λιγότερες. Το ερώτημα λοιπόν μπαίνει αμείλικτα: και πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία;
Οι τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών, οι προτάσεις-πορίσματα των ομάδων εργασίας στα πλαίσια του Εθνικού Διαλόγου και η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης  με τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ και της ΕΕ ανοίγουν τον δρόμο για αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές. Η εξοικονόμηση προσωπικού θα περάσει μέσα από την επέκταση της διδακτικής ώρας ή και του εργασιακού ωραρίου, από την κατάργηση διδακτικών αντικειμένων, πλήρη κατάργηση των ΕΑΕΠ και του ολοημέρου (όλα τα σχολεία να σχολάνε στη 1.15), πέρασμα των υποστηρικτικών δομών σε πόρους και χρηματοδότηση εκτός υπουργείου παιδείας (άρα χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών με 5μηνες συμβάσεις κοινωφελών προγραμμάτων και voucher), την κατεδάφιση ειδικής αγωγής (κατάργηση τμημάτων ένταξης και τέλος παράλληλης στήριξης, άνοιγμα για ιδιωτικοποίηση με χρήση κουπονιών). Δε χωρά εφησυχασμός!

ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΑ-ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ!

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,
Να μην επιτρέψουμε να μας διασπάσει το Υπουργείου, να μην τσιμπήσουμε στους τεχνητούς διαχωρισμούς που μας επιβάλλουν. Να προτάξουμε το σύνολο των αιτημάτων μας για μόνιμη και σταθερή εργασία, για το σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!
Καλούμε:
    Σε έκτακτη γενική συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων την Τρίτη 12/4 στις 6.00. Απευθυνόμαστε σε όλους τους συλλόγους αναπληρωτών, τις επιστημονικές ενώσεις και σωματεία για την οργάνωση της δράσης μας.
    Τα  εκπαιδευτικά σωματεία (συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ ) και τα συνδικάτα (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) να πάρουν θέση άμεσα, στηρίζοντας τους αναπληρωτές και τους άνεργους εκπαιδευτικούς, ανοίγοντας τη συζήτηση για την παγίωση της ελαστικής εργασίας στη δημόσια εκπαίδευση και τις προεκτάσεις της.
    Τα σωματεία σε σύσκεψη-συνέλευση την Πέμπτη 14/4 στις 18.00 για να παλέψουμε όλοι μαζί εναντίον όσων δρομολογούνται και στοχεύουν στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.
Να ανατρέψουμε τα σχέδια του υπουργείου, που θα εντείνουν την αδιοριστία και θα οδηγήσουν στην ανεργία ακόμη περισσότερους εκπαιδευτικούς. Καλούμε και τους συναδέλφους να ανταποκριθούν μαζικά στο κάλεσμα Συντονιστικού και σωματείων, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, να ανατρέψουμε στην πράξη τις εξαγγελίες και τα σχέδια τους. Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει δείξει τι μπορεί να καταφέρει μπλοκάροντας τροπολογίες και νομοσχέδια. Αρκεί να δώσουμε τη μάχη!

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΣΗ
ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

afisa


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...