Home / Featured / Μόρια και όχι ποσόστωση για τις ειδικές κατηγορίες

Μόρια και όχι ποσόστωση για τις ειδικές κατηγορίες

Δημοσιεύτηκε: 6:08 μμ Απρίλιος 8th, 2016  


idiotikoiekp

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τέλος στην ποσόστωση των τρίτεκνων στις προσλήψεις αναπληρωτών με 20% και στην προτεραιότητα των ειδικών κατηγοριών αναμένεται να βάλει η ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε σήμερα.

Στη νέα ρύθμιση δε γίνεται αναφορά για προτεραιότητα ή ποσόστωση. Το μόνο που αναφέρεται είναι

γγ) Κοινωνικά κριτήρια Τα κοινωνικά κριτήρια καθώς και η μοριοδότησή τους είναι τα προβλεπόμενα στην περίπτωση δ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 3, σε συνδυασμό με το άρθρο 52 του ν.4115/2013 (Α΄24). Σε περίπτωση ύπαρξης μόνιμης αναπηρίας του υποψήφιου εκπαιδευτικού κατά ποσοστό 67% και άνω, θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να είναι ικανός για την άσκηση εκπαιδευτικού έργου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και η αναπηρία του δεν πρέπει να οφείλεται σε θέματα ψυχικής υγείας.

Ας δούμε τα μόρια των κοινωνικών κριτηρίων

(δ) Κοινωνικά κριτήρια:
Η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω ή η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία: επτά (7) μονάδες
 Η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω τέκνου: πέντε (5) μονάδες
Η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν: δέκα (10) μονάδες
Η ύπαρξη περισσότερων των δύο τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν: πέντε (5) μονάδες.
Νόμος 4115/2013 Άρθρο 52
Εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς,οι εκπαιδευτικοί, που τυγχάνουν γονείς δύο (2) αναπήρων τέκνων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και, κατά συνέπεια, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν. 3848/2010(Α ́71) επιφυλάσσει στους πολύτεκνους.

 

6 Σχόλια

  1. Επιτέλους ήταν τόσο άδικο αυτό με τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους..Επιτέλους

  2. Εγώ έχω 3 παιδιά. δε το χρησιμοποιησα και ούτε επρόκειτο πάντως γιατί «δεν ετυχε να χρειαστει»…. όμως φίλε μου. …ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις 3-4 παιδια και αδυνατείς οικονομικα. .. Δε με νοιάζει να διοριστείς. .. εδώ τη δεκαετία τη 80-90 διορίζονται οικοδόμοι-καθηγητες 20 χρόνια μετά το πτυχίο. .. ή αμόρφωτοι υπάλληλοι παντού. .. θα με νοιαξει ο τρι/πολυ-τεκνος τώρα που ούτε παιδαγωγική επάρκεια χρειάζεται! !!! Άδικο φίλε μου είναι ο άλλος να είναι στη ΔΕΗ και να μην είναι εκεί πότε. .. να παίρνει 2,5 Χιλ. και του πολύτεκνου να πεινάνε! Άδικο. .. αντε μήπως πάρεις τη θέση του; Άδικο γιατί εσύ δε θέλεις παιδιά; Καλά τα 25 στη τάξη θα τα θέλεις;

  3. Αναφέρει κάπου στην πρόταση για κατάργηση του νόμου περί ποσόστωσης και προτεραιότητας?Πώς έχετε βγάλει αυτό το συμπέρασμα?Τον νόμο 3454/2006 που ισχύει για όλους τους διορισμούς σε όλα τα υπουργεία τον γνωρίζετε?

  4. Και με ποιο σκεπτικό θα πάρω εγώ που έχω σκλήρυνση κατά πλάκας 7 μόρια? Γιατί όχι 6 ή 10?? Πως προκύπτει αυτό?? Υπάρχει κάπου το σκεπτικό της πρότασης? Μέσα από ποιους συσχετισμούς προέκυψε ο αριθμός 7?? Από τον Ασεπ του 09 έχω 11 μόρια και από τη σκπ θα παίρνω 7??? χαχαχαχα…. Δλδ στη μία περίπτωση διαβασα 4 μήνες κ πήρα 11 μόρια και για το τόσο σοβαρό θέμα υγείας που είναι για μια ζωή θα πάρω 7??? Ή να το αφήσουν ως έχει ή ας πουν ότι δεν μεριμνώ για την περίπτωση σου και να παίξω με ίσους όρους. Ας πέσω κάμποσες θέσεις κ ας μη βρεθώ του χρόνου σε μεγάλο αστικό κέντρο με νοσοκομείο κ καλή συγκοινωνία. Σε μέρος που δεν θα έχει νευρολογική κλινική, εοπυ και μαγνητικό τομογράφο αλλά ούτε κ συγκοινωνία για να τα φτάνω σχετικά εύκολα σε αυτά… Κ αν δε με πάρουν κ καθόλου δεν θα έχω καν ασφάλεια για τα φάρμακα που κοστίζουν 1000+ ευρώ το μηνα. Αυτό είναι αξιοκρατικό δλδ?? Με ποιο σκεπτικό το αλλάζουν?? Θα ήθελα μα μάθω πραγματικά!

    • Είναι επειδή αυτή η αριστερή κυβέρνηση ασκεί κοινωνική πολιτική…Φρόντισε πρώτα να κάνει το νομοσχέδιο για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα νοσοκομεία…επομένως λέμε ευχαριστώ…
      Ντροπή και Αίσχος!!!Ντροπή ,όμως και σε όλους τους συναδέλφους που τα έβαλαν με τις ειδικές κατηγορίες…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...