Home / HEADER-NEWS / Μ.Δευτέρα λήφθηκε η απόφαση για τη διατήρηση του παλιού συστήματος

Μ.Δευτέρα λήφθηκε η απόφαση για τη διατήρηση του παλιού συστήματος

Δημοσιεύτηκε: 11:03 πμ Απρίλιος 27th, 2016  


monday-1236072_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τέραστια έκπληξη προκάλεσε χθες η ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας, ότι παίρνει πίσω τη ρύθμιση που θα κατέθεται για προσλήψεις αναπληρωτών γνωστοποιώντας ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με το παλιό σύστημα. Όλοι αναρωτιούνται τι έγινε και από εκεί που ο Υπουργός επέμενε ότι δεν θα αλλάξει κάτι και η ρύθμιση θα κατατεθεί ως έχει, αναφερόμενος πολλάκις στο ΣτΕ και τις δεσμεύσεις ξαφνικά έκανε αναδίπλωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του xenesglosses.eu η απόφαση πάρθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα και ενώ η ρύθμιση πήγαινε για κατάθεση. Τι έγινε λοιπόν;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι πολλές αντιδράσεις συνδικαλιστικών, από τον κόσμο των αναπληρωτών αλλά και οι αντιδράσεις βουλευτών απέδωσαν καρπούς.

Άλλοι πάλι συνδέουν την αναδίπλωση με επερχόμενο ανασχηματισμό και με απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από τον Υπουργικό θώκο.

Άλλοι πάλι συνδέουν την απόφαση με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε εκλογές σύντομα οπότε και δεν θα ήθελε ο υπουργός να έχει ένα ανοιχτό μετωπο με πολλούς αναπληρωτές να φωνάζουν.

Τέλος δεν λείπουν και αυτοί που πιστεύουν ότι ίσως βρέθηκε λύση ώστε να ισχύσει τελικά το παλιό σύστημα την τελευταία στιγμή.

Ο καιρός θα δείξει τη έγινε τη Μ.Δευτέρα και όλα παραμένουν ως έχουν.

Πολλοί είναι οι αναπληρωτές που είναι ανακουφισμένοι από αυτή την αλλαγή αν και υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους αδικημένους από το υπάρχον σύστημα και ετοιμάζονται για νέο δικαστικό αγώνα.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...