Home / Featured / Λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών και χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία

Λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών και χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία

Δημοσιεύτηκε: 10:09 πμ Απρίλιος 16th, 2016  


krisiekpaideysi

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι χιλιάδες αναπληρωτές όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων στην ανακοίνωσή τους, γεγονός όμως στο οποίο συνηγορούν και οι κινήσεις του Υπουργείου για τη συμπλήρωση του ωραρίου εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Επίσης, προβληματισμό προκαλούν και οι δηλώσεις του κ. Πελεγρίνη για ΕΣΠΑ μόλις 190 εκ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια.

Ο υπουργός όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση των Παρεμβάσεων «ανακοίνωσε ευθέως χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων. Αφού για ακόμη μία φορά επικαλέστηκε τους 20.000 μόνιμους διορισμούς σε βάθος τριετίας, αν το επιτρέψουν Θεσμοί ΕΕ ΔΝΤ και αξιολόγηση(!), μετά από πίεση, αναφέρθηκε σε 20.000 συνολικά διορισμούς και προσλήψεις για την επόμενη χρονιά».

«Με δεδομένο ότι φέτος έγιναν πάνω από 23.000 προσλήψεις, αυτό αυτόματα σημαίνει τουλάχιστον 3.000 λιγότερους αναπληρωτές το Σεπτέμβρη» τονίζουν οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων.

Επίσης,  προσθέτουν ότι «υπουργός ταυτόχρονα ανέφερε ότι οι προσλήψεις αφορούν θέσεις κι όχι πρόσωπα, ανοίγοντας το δρόμο για αύξηση των προσλήψεων με βάση τις ώρες και τους ανθρωπομήνες κι όχι πλήρους ωραρίου. Με δεδομένο ότι η χρονιά κλείνει με πάνω από 3.500 κενά και αν υπολογίσουμε και τις φετινές συνταξιοδοτήσεις καταλαβαίνουμε όλοι ότι όχι μόνο οι εργασιακές σχέσεις των μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας θα πεταχτούν στον Καιάδα».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...