Home / Featured / Λείπουν 500 θέσεις νηπιαγωγείων. Τι ειπώθηκε για τα νηπιαγωγεία

Λείπουν 500 θέσεις νηπιαγωγείων. Τι ειπώθηκε για τα νηπιαγωγεία

Δημοσιεύτηκε: 2:52 μμ Απρίλιος 26th, 2016  


NIPIAGOGIO

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

 

 Αναφορά στη ρύθμιση για τα νηπιαγωγεία έκανε ο υπουργός Παιδείας στη σημερινή του τοποθέτηση. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα ακόλουθα:

Κυρίως το θέμα των νηπιαγωγείων αναπτύχθηκε από τις ανησυχίες και φόβους ορισμένων ενώσεων νηπιαγωγών. Θέλω να διαβεβαιώσω την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι δε θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο.

Όλη αυτή η φιλολογία που αναπτύσσεται… και το τρολάρισμα ότι θα κλείσουν 1000 νηπιαγωγεία είναι μια φτηνή αντιπολιτευτική πολιτική τακτική, η οποία υποτιμά το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου και τολμώ να πω σε ορισμένο τουλάχιστον βαθμό, ενισχύει μια αντίληψη ιδιωτικοποίησης, απαξίωσης και τελικά ιδιωτικοποίησης του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Για το θέμα των νηπιαγωγείων, θα ήθελαν να διαβεβαιώσω ότι  η ρύθμιση είναι να μειώσουμε τον αριθμό τον αριθμό των ελάχιστων μαθητών, από επτά σε πέντε, και παρακάτω αν χρειαστεί, με βάση τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών διευθυντών εκπαίδευσης στα σχολεία στα δυσπρόσιτα ή όπου δεν μπορεί να υπάρξει μετακίνηση των νηπίων.

Είναι σαφής η διατύπωση στην τροπολογία που καταθέσαμε. Εκεί βέβαια που κρίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει μετακίνηση νηπίων, γιατί δεν μπορείς να μεταφέρεις νήπια χιλιόμετρα μακριά.

Δεύτερον, αυξάνεται από 7 σε 14 το ελάχιστο, το μίνιμουμ των μαθητών νηπίων στα νηπιαγωγεία. Γιατί; Γιατί από το 1985 υπάρχει ανειλημμένη υποχρέωση, με τρόπο όχι δεσμευτικό, της πολιτείας να φοιτούν και τα προνήπια, δηλαδή, να υπάρχει φοίτηση από 4 ετών έως 6 ετών στα νηπιαγωγεία.

Αυτός είναι ένας τρόπος να διευκολύνουμε και να υπάρχουν θέσεις προκειμένου παιδιά μικρά της νηπιακής ηλικίας να πάνε στα σχολεία. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, ότι  είναι υποχρεωτική σήμερα, αυτομάτως μετά από τόσα χρόνια, από το 1985 είναι η αρχική πρόβλεψη γιατί μας λείπουν 500 θέσεις νηπιαγωγείων.

Στο πρόγραμμά μας, σύντομα, θα προχωρήσουμε σε αυτήν την κάλυψη των κενών. Έχει να κάνει με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και με άλλες διαδικασίες, αλλά το σήμα το  δίνουμε από σήμερα στην κοινωνία. Θέλουμε τα προνήπια να πάνε στα νηπιαγωγεία και διευκολύνουμε έτσι τη διαμόρφωση των σχολικών τάξεων και κοινοτήτων.

Επαναλαμβάνω, δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο. Θα μου πείτε ούτε αυτό το νηπιαγωγείο με ένα παιδί που υπάρχει στη Θεσσαλία;  Γιατί  διάβασα ενός συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΝΔ, μια ψευδή ανακοίνωση, η οποία αναπαράχθηκε από ορισμένα ΜΜΕ ότι κλείνουν 40 νηπιαγωγεία στη Θεσσαλία…


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...