Home / Featured / Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Δημοσιεύτηκε: 7:50 μμ Απρίλιος 4th, 2016  


ekpa

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία

University of London: Institute of Εducation

Το κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα», είναι διετούς διάρκειας και λειτουργεί από το 1994-95 στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Αθηνών και του University College London, Institute of Education (ΙΟΕ).

Αντικείμενο, Στόχοι και Επαγγελματικά Δικαιώματα

Το ΠΜΣ ‘Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα’ έχει ως αντικείμενο τη διδασκαλία, την έρευνα, τη μελέτη και την εφαρμογή μεθόδων για θέματα εκπαίδευσης. Είναι κοινό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στον κλάδο των επιστημών της αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τ.Ε.Α.Π.Η.) και του Institute of Education (IOE) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Η προστιθέμενη αξία που προκύπτει τόσο για το Τμήμα όσο και για τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου συνδέεται με /αποτυπώνεται στους στόχους του Προγράμματος.

Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα αποσκοπεί:

– στην κινητικότητα των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών και διδασκόντων προωθώντας έτσι τη συνεργατική διδασκαλία και την εξοικείωση των φοιτητών με διαφορετικά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά πλαίσια (ελληνικό και αγγλικό).

– στην κατάρτιση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών και επιστημόνων, οι οποίοι θα καλύπτουν ανάγκες σε δυναμικό των σχολείων, των κεντρικών δημόσιων φορέων της εκπαίδευσης, όπως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Κέντρων Ερευνών, δημόσιων φορέων της εκπαίδευσης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, και ιδιωτικών φορέων, και οι οποίοι θα παρέχουν έργο στο αντικείμενο των επιστημών της αγωγής και ειδικότερα στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Εκπαίδευση.

– στη δημιουργία επιστημονικών στελεχών ικανών να συμμετέχουν στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ερευνών κ.α., στη μελέτη και στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.α., και στην ανάπτυξη και εφαρμογή εκπαιδευτικών πολιτικών και πρακτικών που εστιάζονται στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων που αναδύονται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών θεσμών.

Οι σπουδές στο ΠΜΣ ‘Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα’ οργανώνονται με βάση ένα κοινό σχήμα ενοτήτων και μαθημάτων. Το περιεχόμενο σπουδών περιλαμβάνει γνώσεις στη θεωρία και στην έρευνα. Εστιάζει στην ανάλυση εκπαιδευτικών ζητημάτων και επιχειρεί να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές τόσο στο ερευνητικό όσο και το εκπαιδευτικό επίπεδο, έχει ερευνητικό και επαγγελματικό χαρακτήρα, και πιστοποιεί ερευνητικές και επαγγελματικές ικανότητες. Παράλληλα καλλιεργεί ικανότητες για ευρύτερη επιστημονική και ερευνητική ή πρακτική δραστηριότητα, καθώς και κριτική και δημιουργική ανάγνωση της καθημερινότητας μέσω του επιστημονικού διαλόγου.

Επαγγελματικά Δικαιώματα  των αποφοίτων του ΠΜΣ

«Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» είναι στις Επιστήμες της Αγωγής και ως εκ τούτου οι κάτοχοι των μεταπτυχιακών τίτλων του Προγράμματος, κατοχυρώνουν την παιδαγωγική επάρκεια η οποία τους  επιτρέπει να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ή άλλους φορείς που αφορούν θέσεις εκπαιδευτικών λειτουργών τόσο στη πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Προθεσμία: 13 Μαΐου 2016

Δίδακτρα: 2000 ευρώ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...