Home / HEADER-NEWS / Καθηγητές σαν γονείς στους μαθητές τους στο Γυμνάσιο Μηλεών

Καθηγητές σαν γονείς στους μαθητές τους στο Γυμνάσιο Μηλεών

Δημοσιεύτηκε: 7:07 μμ Απρίλιος 7th, 2016  


KATHIGITIS

Αναλαμβάνουν τις μετακινήσεις και τη σίτισή τους για να μη χάνουν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας

Σε ρόλο γονιού στους ίδιους τους μαθητές τους, οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής του Γυμνασίου Μηλεών, Γιώργος Χάρλας. Προκειμένου οι μαθητές του σχολείου να μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, φροντίζουν να τους καλύπτουν τις καθημερινές μετακινήσεις από το σχολείο προς το σπίτι, αλλά και να τους εξασφαλίζουν ένα κολατσιό μετά τις 2 το μεσημέρι οπότε και λήγει η κανονική διάρκεια των σχολικών μαθημάτων. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν ένα κενό της Πολιτείας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον κ. Χάρλα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα ήρθε η εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας για τη σύσταση των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια. Στο Γυμνάσιο Μηλεών εκδήλωσαν ενδιαφέρον 21 μαθητές της β’ και γ’ τάξης, που έχουν ανάγκη για επιπλέον στήριξη στα σχολικά μαθήματα. Η πρόσβαση στα ιδιωτικά φροντιστήρια για τους μαθητές του Γυμνασίου Μηλεών δεν είναι δύσκολη μόνο εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας. Η χιλιομετρική απόσταση είναι αποτρεπτική.

Στο σχολείο συστήθηκαν τμήματα για τα μαθήματα των μαθηματικών, φιλολογικών, φυσικής και χημείας. Οταν όμως ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν, διαπιστώθηκε ότι δεν καλύπτεται η μετακίνηση των μαθητών από το σχολείο προς τα σπίτια τους. «Οι μετακινήσεις είναι αγκάθι για τους μαθητές του σχολείου μας που προέρχονται από 9 διαφορετικά χωριά: Καλαμάκι, Νεοχώρι, Αφησο, Καλά Νερά, Μπούφα, Ανω και Κάτω Γατζέα, Αγ. Γεώργιο, Βυζίτσα, Πινακάτες, Μηλιές. Πριν από δύο χρόνια το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας κάλυπτε και την επιστροφή των μαθητών στο σπίτι. Φέτος δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα και τα τμήματα δεν θα λειτουργούσαν», ανέφερε ο κ. Χάρλας.

Οπως εξήγησε για τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο ισχύουν πρωινά και μεσημεριανά δρομολόγια από Νεοχώρι – Αφησο, Αγ. Γεώργιο – Πινακάτες – Βυζίτσα και Γατζέα – Καλά Νερά. Ομως η επιστροφή από το σχολείο με τα μισθωμένα λεωφορεία γίνεται στις 2 το μεσημέρι.

Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας ξεκινούν μετά το σχολικό πρόγραμμα και μέχρι τις 4 το απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές αν παρακολουθούσαν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, θα είχαν πρόβλημα με την επιστροφή τους στο σπίτι.

Το πρόβλημα ανέλαβαν να λύσουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί προκειμένου οι μαθητές που έχουν ανάγκη στήριξης στα μαθήματά τους να μη χάσουν το πρόγραμμα. Καθημερινά και μετά από συμφωνία των γονιών τους, αναλαμβάνουν οι ίδιοι με τα ιδιωτικά αυτοκίνητά τους να μεταφέρουν τους μαθητές τους από το σχολείο στο σπίτι.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Χάρλα, επειδή τα μαθήματα στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας ξεκινούν στις 2 το μεσημέρι και τα παιδιά από τα γύρω χωριά ξεκινούν από το σπίτι τους για το σχολείο ακόμη και στις 6:30 το πρωί και επομένως το διάστημα που μένουν χωρίς φαγητό είναι πολύ μεγάλο, αναλήφθηκε η υποχρέωση παροχής δωρεάν κολατσιού. «Συνεργαζόμαστε με δύο φούρνους: του κ. Κόρμπα από τις Μηλιές και του κ. Ζάχου από τη Γατζέα και εξασφαλίζουμε καθημερινά στους μαθητές, πότε ένα σάντουιτς, πότε τυρόψωμο, πότε τυρόπιτα, μέχρι οι μαθητές να επιστρέψουν στο σπίτι και να φάνε», είπε ο κ. Χάρλας.

«Στην περιφέρεια τα σχολεία μας είναι αδικημένα. Για να δώσουμε στους μαθητές μας ίσες ευκαιρίες αναγκαζόμαστε να βρίσκουμε μόνοι μας λύσεις σε προβλήματα, πάντα μέσα στο πλαίσιο του Νόμου», ανέφερε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μηλεών.

https://www.taxydromos.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...