Τελευταία Νέα

Τρίτη, 28/06/2022, 13:26


Home / Featured / Κάθετα αρνητικοί οι εμπειρογνώμονες των Θεσμών για τους αυξημένους διορισμούς στο Δημόσιο σε παιδεία και υγεία

Κάθετα αρνητικοί οι εμπειρογνώμονες των Θεσμών για τους αυξημένους διορισμούς στο Δημόσιο σε παιδεία και υγεία

Δημοσιεύτηκε: 10:14 μμ Απρίλιος 5th, 2016  


kouarteto

Κάθετα αρνητικοί εμφανίζονται οι εμπειρογνώμονες των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην πρόθεση της Κυβέρνησης να αυξηθεί για φέτος και του χρόνου ,λόγω πρόσθετων αναγκών, ο αριθμός των διορισμών στο δημόσιο​.

Σύμφωνα με το newpost στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη η Κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση να τροποποιηθεί η ισχύουσα τα τελευταία χρόνια αναλογία 1 πρόσληψη ανά 5 συνταξιοδοτήσεις και να μετατραπεί σε αναλογία 1 πρόσληψη ανά 2 συνταξιοδοτήσεις τουλάχιστον για φέτος και του χρόνου ώστε να καλυφθούν με νέους διορισμούς τεράστια κενά προσωπικού που καταγράφονται στην Υγεία και την Παιδεία, αλλά και λόγω πρόσθετων αναγκών σε προσωπικό που προέκυψαν με το προσφυγικό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Οι επιτελείς του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης προτείνουν να προσληφθούν φέτος 19.000 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι στο δημόσιο και άλλοι τόσοι του χρόνου ,οι δανειστές όμως αρνούνται ζητώντας ο αριθμός τους να μην ξεπερνά τις 10-12.000 προσλήψεις ετησίως.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση μιλά για πρόσκαιρη αλλαγή στον κανόνα 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις, δεσμευόμενη ότι θα τον επαναφέρει από το 2018. Αναφορικά με τους έκτακτους και εποχικούς υπαλλήλους στο δημόσιο φαίνεται ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων Κυβέρνησης και δανειστών και τελικώς ο αριθμός τους θα κυμανθεί φέτος στους 12.000.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

https://www.e-dimosio.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...