Home / Featured / Καταργούνται τα ΕΑΕΠ, 4.000 εκπαιδευτικοί λιγότεροι του χρόνου. Τι απαντά το Υπουργείο

Καταργούνται τα ΕΑΕΠ, 4.000 εκπαιδευτικοί λιγότεροι του χρόνου. Τι απαντά το Υπουργείο

Δημοσιεύτηκε: 6:26 μμ Απρίλιος 26th, 2016  


sxoleio

Τη Μ.Εβδομάδα,που απουσιάζουν οι εκπ/κοί από τα σχολεία ,επέλεξε ο υπουργός παιδείας να «περάσει»σαρωτικές αλλαγές για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.

Ξεκίνησε με τη ρύθμιση του άρθρου 35 για διπλασιασμό του ελάχιστου αριθμού νηπίων και σήμερα με απόφασή του,ούτε καν με νομοθετική ρύθμιση,καταργεί όλα τα σχολεία ΕΑΕΠ.

Κατά τα άλλα μιλά για διάλογο για την παιδεία… αλήθεια σε ποιες τεκμηριωμένες παιδαγωγικά εισηγήσεις στηρίζεται ο υπουργός και προχωρά σε τόσο σημαντικές αλλαγές;ποια επιστημονικά όργανα τις εισηγήθηκαν;

Ας μην γελιόμαστε …όλα αυτά είναι συνέπειες του τρίτου μνημονίου που και ο ίδιος ψήφισε και στόχο έχουν τη μείωση των δαπανών για τις προσλήψεις…τόσο απλά…

Ας είχε το σθένος τουλάχιστο να πει την αλήθεια στον κόσμο κι όχι να του λέει πως κάνει δήθεν όλα τα σχολεία ολοήμερα…πώς τα κάνει αλήθεια;;; με 4000 και πλέον λιγότερους εκπ/κούς;

Με 65 ώρες λιγότερες τη βδομάδα στα ΕΑΕΠ;

Και βέβαια ήταν ο ίδιος που διαμαρτυρόταν στο παρελθόν -και ορθά-όταν άλλες κυβερνήσεις ψήφιζαν ρυθμίσεις για την εκπαίδευση κστά τη διάρκεια των διακοπών.

Τώρα απλά τους αντέγραψε…

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΑΕΠ

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός παιδείας ,Μ. ΤΡΙΤΗ – χωρίς κανένα διάλογο – καταργεί ,όπως είχε ανακοινώσει στη ΔΟΕ την προηγούμενη Πέμπτη τα 1336 σχολεία ΕΑΕΠ και καθιερώνει » Ενιαίο τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» σε όλα τα τετραθέσια και πάνω δημοτικά σχολεία.

Μειώνονται οι ώρες κατά 5 την εβδομάδα σε κάθε τμήμα,καταργείται η πρωινή ζώνη-άλλες 5 ώρες τη βδομάδα- και το υποχρεωτικό πρόγραμμα αρχίζει 8.10 και τελειώνει 13.15.

Έτσι σε ένα δωδεκαθέσιο σχολείο μειώνονται οι ώρες κατά 65 τη βδομάδα ( 5×12=60 +5 =65).

Περίπου 3 εκπ/κοί λιγότεροι.

Η απόφαση αυτή ,μαζί με τη ρύθμιση του άρθρου 35 για τα νηπιαγωγεία ,καθώς και τη διάταξη για τα τμήματα ένταξης θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την έξοδο του χρόνου στην ανεργία 4000 και πλέον χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται φέτος.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση κι ο υπουργός παιδείας θα μειώσουν δραστικά του χρόνου τις πιστώσεις για αναπληρωτές.

Παρακάτω ολόκληρη η απόφαση του υπουργού παιδείας.

Δ ΜΠΡΑΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΥΠΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

«Δεν κλείνει κανένα δημοτικό σχολείο»

«Η λειτουργία των μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων παραμένει ως έχει χωρίς καμία διαφοροποίηση. Είναι, συνεπώς, εντελώς ψευδής και εκ του πονηρού η καταγγελία ότι το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να κλείσει εκατοντάδες δημοτικά σχολεία στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας από 4/θέσια και κάτω»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...