Home / HEADER-NEWS / Κανένα νηπιαγωγείο δεν κλείνει…αλήθεια ή ψέμα

Κανένα νηπιαγωγείο δεν κλείνει…αλήθεια ή ψέμα

Δημοσιεύτηκε: 12:36 μμ Απρίλιος 13th, 2016  


idiotikoiekp

Ρεπορτάζ xenesglosses.eu

Το Υπ. Παιδείας έσπευσε με ανακοίνωση του να τονίσει ότι τα δημοσιεύματα διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για το θέμα της προσχολικής  και ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους όσοι αβασάνιστα και χωρίς μελέτη του θέματος προσπαθούν να δημιουργήσουν παραπλανητικές εντυπώσεις.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο προωθεί ρύθμιση με την οποία αυξάνεται σε 14 νήπια ο ελάχιστος αριθμός για τη σύσταση τάξης νηπιαγωγείου στις αστικές περιοχές, ενώ μειώνεται σε 5 (από 7 σήμερα) για τις απομακρυσμένες και τα δυσπρόσιτα. Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, διαβεβαιώνει ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μειωθεί ο αριθμός των 5224 Νηπιαγωγείων που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα.

Αναρωτιώμαστε λοιπόν…τότε για ποιο λόγο στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δε γίνεται λόγος για αύξηση δαπανών αλλά για εξοικονόμηση δαπανών από τον επανακαθορισμό της οργανικότητας των νηπιαγωγείων;

Επίσης για ποιο λόγο οι νηπιαγωγοί αναπληρωτές και άλλες ομάδες που είναι μέσα στο χώρο φωνάζουν; Δεν υπάρχει λόγος;

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου γίνεται λόγος για κλείσιμο μόνο 87 νηπιαγωγείων…Επιπλέον, στις αστικές περιοχές μόνο 87 από τα 5224 νηπιαγωγεία όλης της χώρας διαθέτουν λιγότερα από 12 παιδιά. Συνεπώς, ακόμη και αν πρόθεση του Υπουργείου ήταν οι συγχωνεύσεις ή οι καταργήσεις Νηπιαγωγείων- όπως ψευδώς αναφέρουν οι αντιδρώντες στη διάταξη- δεν θα αρκούνταν σε ένα ασήμαντο  ποσοστό 1,6% επί του συνόλου. Βέβαια,  ακόμη και  αυτά τα 87 νηπιαγωγεία  θα λειτουργήσουν και την επόμενη σχολική χρονιά, αφού, έχουν όλη τη δυνατότητα να αυξήσουν τον αριθμό εγγράφοντας εκτός από νήπια και προνήπια.

Το Υπουργείο παραθέτει στοιχεία και για την Αττική του 2015-2016 συγκριτικά με το 2013-14

Δεν παρατίθενται στοιχεία για το 2014-15 όπου με βάση την ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των νηπίων ήταν 40.290 και τα νηπιαγωγεία 1.080 και οι διδάσκοντες 3.030. Το Υπουργείο τονίζει ότι η πρόθεση της κυβέρνησης και της ηγεσίας για ενίσχυση της προσχολικής αγωγής στην κατεύθυνση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης έχει εκδηλωθεί από την πρώτη μέρα όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Οι αριθμοί που ακολουθούν και δείχνουν την αύξηση Νηπιαγωγείων και αριθμού νηπιαγωγών στη μεγαλύτερη περιοχή της χώρας την Αττική είναι άκρως αποκαλυπτικοί και δεν επιδέχονται διάψευση.

aritm

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...